Jachthaven Lunegat

JachthavenLunegatis schitterend gelegen in het Lauwersland, aan de rand van het Lauwersmeergebied. De haven is gelegen aan het Dokkumerdiep, de vaarroute naar het Lauwersmeer. Hierdoor heeft u een goede bereikbaarheid naar de rest van het Lauwersmeergebied en eventueel Waddenzee of Noordzee.
Lunegat is gelegen aan de staandemast route Dokkum-Leeuwarden (www.staandemast.nl)

Ligplaatsen
De ligplaatsen zijn vrijwel allen voorzien van een eigen stroomaansluiting en een watertappunt is altijd in de nabijheid. Veel ligplaatsen hebben een zijsteiger waardoor het opstappen van uw schip eenvoudig en veilig is. Onze boxen variëren in lengte van 9 tot 13 M, onze langszijplaatsen gaan tot 30 M

Walplaatsen/ loodsplaatsen
In de zomerperiode kunt u uw schip ook op de wal of overdekt in onze loods stallen. Voor uw trailerbare boot een mooi alternatief voor een ligplaats.

Wilt u aan uw schip werken, dan brengt onze werkloods uitkomst. Ook zijn er mogelijkheden om uw schip op een vaste bok te plaatsen zodat u buiten aan uw schip kunt werken.

Winterberging
Gedurende de winter kunt u uw schip op de wal of in onze loods laten plaatsen. In onze werkloods kunt u dan ook het nodige onderhoud verrichten. Wij kunnen schepen takelen met een maximaal gewicht van 20 ton.

Bootverhuur
Voor een gezellig dagje vissen bieden wij u de mogelijkheid om bij ons een vissers (roei)bootje te huren.

De kosten hiervoor zijn op aanvraag.

Voor meer informatie kunt u telefonisch of per e-mail contact met ons opnemen.

Tankstation
Bij de kraan vindt u een tankstation voor Diesel brandstof. U hebt hier tevens de mogelijkheid om bilge- en vuilwater te lozen.

Service en onderhoud
Bij Jachthaven Lunegat is een kleine watersportwinkel gevestigd. U kunt er terecht voor alles wat met watersport te maken heeft. Voor zowel de motorbootvaarder als zeiler hebben wij een ruim assortiment. Voor technische problemen willen wij u graag adviseren naar geschikte reparateurs in de nabije omgeving.

Voor vers brood kunt u gebruik maken van de service die de plaatselijke bakker biedt.
Een lekkere snack is op loopafstand van de haven. De innerlijke mens kan dus op allerlei manieren voorzien worden!

Lid HISWA
Jachthaven Lunegat is lid van de HISWA.

Hier is de link naar de site: JACHTHAVEN LUNEGAT

Dokkumer Nieuwezijlen
Kwelderweg 1
9291 MD Kollum

procincies:
Friesland
categorie├źn:
Jachthavens, Campings, Stalling
Watersport- en kledingwinkels