Nieuws van Beekhuis Yachtbrokers

16-02-2019

HISWA Amsterdam Boat Show 2019

De HISWA Amsterdam Boat Show is het grootste evenement van Nederland op het gebied van watersport, lifestyle en recreatie. Of je nu op zoek bent naar een nieuwe boot (tot ca. 10 meter), onderdelen of accessoires, meer informatie wilt over een bepaald onderwerp, de nieuwste ontwikkelingen, gadgets en innovaties wilt bewonderen, wilt leren zeilen, surfen, of suppen of het nieuwe watersportseizoen wil inluiden, de HISWA Amsterdam Boat Show is the place to be voor iedere (toekomstige) watersportliefhebber. De HISWA Amsterdam Boat Show vindt plaats van 6 t/m 10 maart 2019.

Voor meer informatie is hier de link naar de site: HISWA AMSTERDAM BOAT SHOW 2019


 


25-01-2019

BOOT Düsseldorf en Beekhuis Yachtbrokers

     

  


07-01-2019Boot Holland vaart voor de vloot uit. Jaar op jaar toont deze inspirerende beurs de nieuwste ontwikkelingen in de watersport. Boot Holland is hét moment om het nieuwe watersportseizoen in te luiden. De beurs biedt een bijzonder en allround kijkje onder de waterlijn. Het maakt Boot Holland ideaal om sfeer te proeven, trends te spotten en gelijkgestemden te treffen.

Start van het watersportseizoen

Begin het seizoen bruisend en bezoek Boot Holland! Geniet van de gemoedelijke sfeer, wissel van gedachten met collega-watersporters en doe alle inspiratie op die nodig is voor een geslaagd watersportseizoen. Zo biedt Boot Holland de inspiratie die watersporters zoeken aan het begin van het seizoen. Met boten, motoren, accessoires, diensten, verenigingen en nog heel veel meer.

Boot Holland is een allround beurs. In Leeuwarden exposeert alles van elektronica tot motoren, en van toerisme tot klassenorganisaties. Uiteraard vindt u bij Boot Holland veel boten, heel veel boten. Motor- en zeiljachten, van staal en polyester tot hout en composiet, in alle soorten en maten.

Staalbouw vervult een prominente rol op Boot Holland. Vrijwel alle gerenommeerde Nederlandse bouwers van stalen schepen met een lengte van 9 tot 17 meter zijn bij elkaar in één hal te vinden. Deze staan aan de motorbootsteiger en daaromheen. In deze categorie presenteren zich jaarlijks meer dan 40 schepen op de beurs.

Openingstijden

  • Vrijdag 8 februari 10.00 – 18.00 uur

  • Zaterdag 9 februari 10.00 – 18.00 uur

  • Zondag 10 februari 10.00 – 18.00 uur

  • Maandag 11 februari 13.00 – 21.00 uur

  • Dinsdag 12 februari 10.00 – 18.00 uur

  • Woensdag 13 februari 10.00 – 17.00 uur

Beekhuis Yachtbrokers op BOOT Holland

Voor het vijfde jaar op rij hebben wij een eigen stand op BOOT Holland. Ook dit jaar is het standnummer 2052.

Voor meer informatie: BOOT HOLLAND 201919-12-2018

Mis de toonaangevende beurs op watersport gebied niet en ontmoet alle experts uit de sector! 'S Werelds grootste botenbeurs met 1.900 exposanten. 50 jaar BOOT Düsseldorf. van 19.01 tot 27.01.2019. Alles voor de watersport: Motorboten, Superjachten, Duiken, Watersport, Superjacht Tenders, Drijvende huizen.

De meeste van de ongeveer 1.800 exposanten die vanuit 68 landen naar BOOT Düsseldorf komen presenteren veel nieuwe producten en innovaties in de tentoonstellingshallen van de beurs. Dit omvat de fabrikanten van boten en jachten. Veel van de meest prestigieuze scheepswerven ter wereld gebruiken BOOT Düsseldorf als een perfecte setting voor de wereld-, Europese en Duitse premières van hun jachten.

Trends in zeiljachtontwerp

BOOT Düsseldorf is een unieke showcase voor de internationale watersportindustrie. Er is geen betere plek in de wereld om de nieuwste trends op het gebied van zeiljachtontwerp op één plek te zien. En de eisen waaraan moderne jachten moeten voldoen zijn hoog. Kom en zie alle nieuwe boten en jachtpremières in de hallen 14 tot 17 op het beursterrein van Düsseldorf!

Trends in motorbootontwerp 2019

Ontdek een unieke keuze aan nieuwe motorboten en jachten voor alle doeleinden, smaak en budget bij 's werelds toonaangevende watersport beurs, BOOT Düsseldorf 2019. Van opblaasbare boten en RIBs tot indrukwekkende luxe jachten boven de 30 meter, alle soorten boten beschikbaar op de internationale markt is te zien in het beursterrein van Düsseldorf!

Beekhuis Yachtbrokers op BOOT Düsseldorf 2019

Beekhuis Yachtbrokers is alweer voor het 5e achtereenvolgende jaar aanwezig op de stand van Yachtfocus met de informatie van het totale bestand. Het standnummer is: 17/C21

Voor meer informatie over BOOT Düsseldorf: BOOT DÜSSELDORF 2019
15-12-2018


Afbeeldingsresultaat voor winterwelvaart groningen

WinterWelVaart in Groningen

Van vrijdag 21 tot en met zondag 23 december vindt de twaalfde editie van WinterWelVaart in Groningen plaats. Twintig historische schepen leggen aan in het mooiste stukje binnenstad van Groningen: de kades van de Hoge, Lage en Kleine der A. Aan boord kun je je onderdompelen in het uitgebreide muziek-, theater- en kunstprogramma. Ook aan de wal is genoeg te beleven met een kunstroute, een sfeervolle wintermarkt en een speciaal kinderprogramma. WinterWelVaart is gratis toegankelijk. Voorafgaande aan WinterWelVaart in de stad Groningen zijn de schepen te zien op meerdere locaties in de provincie. Ze leggen aan in Appingedam en Sappemeer (Werf Wolthuis) op 8 december en in Zoutkamp op 8 en 9 december. Tijdens WinterWelVaart is Timo de Jong onze troubadour. Hij trekt langs WinterWelVaart in Appingedam, Zoutkamp en Sappemeer en op 22 en december is hij te zien in Groningen.

Muziek en theater op twintig schepen in de stad

Aan de kades van de Hoge, Lage en Kleine der A liggen meer dan twintig historische charterschepen. In het ruim van deze fantastische schepen kun je genieten van een uitgebreid muziek- en theaterprogramma met artiesten uit alle windstreken. Uiteraard kun je ook kennismaken met de schippers die hun schepen gratis toegankelijk maken voor publiek en graag vertellen over hun werk en de schepen!

Wintermarkt

WinterWelVaart is geen WinterWelVaart zonder de markt. Verwacht geen traditionele kerststalletjes met kerstaccessoires, WinterWelVaart doet het net even anders! De markt biedt een uitgebreide selectie aan winterse producten, kunst en antiek, eten, drinken en niet-te-missen snuisterijen. In gezellige houten huisjes en kraampjes krijg je genoeg kansen om te slagen voor dat ene originele kerstcadeau of je last-minute kerstinkopen!

WinterWelVaart stad Groningen: 21 t/m 23 december

Vrijdag 21 december 12.00-00.00 uur

Zaterdag 22 december 12.00-00.00 uur

Zondag 23 december 12.00-18.00 uur

Hier leest u meer over het programma: WINTERWELVAART GRONINGEN


14-12-2018

Waterpeil 2 meter hoger: boten liggen weer recht

GIESBEEK - Het zag er bijna surrealistisch uit, met boten die louter op hun kiel bleven liggen. De haven van Giesbeek had lang last van de aanhoudende droogte, maar nu het water in de rivieren weer stijgt, stijgt ook het waterpeil in de haven. Van 4.32 meter boven NAP op het dieptepunt, naar ruim 6.40 meter boven NAP nu. En dat betekent dat veel boten die door het lage water 'gevangen' lagen, nu alsnog naar de winterstalling kunnen.

Voorzitter André de Graaf van de Watersportvereniging Giesbeek ziet dat het water weer hoog genoeg staat om boten via de helling uit het water te krijgen. 'Het water staat nog steeds niet echt hoog natuurlijk, maar sinds donderdag zijn we wel weer bezig om al die boten die vanwege het lage water zijn blijven liggen, uit het water te halen. Die kunnen alsnog naar de winterstalling.Volgens De Graaf zijn er ook al eigenaren die ervoor gekozen hebben om hun boot zelf maar winterklaar te maken. 'Die blijven dus gewoon in de haven liggen.'

'We kunnen weer recht slapen'

Het stijgende water heeft niet alleen gevolgen voor de boten in de haven van Giesbeek, ook de woonarken aan het Onderlangs in Arnhem liggen eindelijk weer recht. 'We kunnen de ramen weer normaal open en dicht doen, de deuren klemmen niet meer, en we kunnen weer recht slapen', vertelt de opgetogen bewoonster Laura Tammeling. Ruim een half jaar heeft haar woonboot scheef gelegen. 'En dat geldt ook voor 30 anderen, maar we liggen allemaal weer recht sinds dit weekend.We kunnen ons geluk niet op.'


Bron:

 


07-12-2018

Water IJssel stijgt in rap tempo: sluis van Deventer na maanden wellicht weer open voor de vaart

Het IJsselwater stijgt in ongelooflijk hard tempo. Zo hard, dat ineens na maanden gesproken kan worden over het openen van de Prins Bernhardsluis in Deventer. Dan kunnen de bedrijven achter de sluis weer bevoorraad worden.

Stond de IJssel bij Deventer zondag nog op 59 centimeter, nu staat het water op 75 centimeter en het is de verwachting dat donderdag het water ruim boven de meter staat. Als de benodigde waterstanden gehaald worden, gaat donderdag de sluis open voor de beroepsvaart. De gemeente heeft de schippers beloofd dat ze hoe dan ook Deventer na het lossen weer kunnen verlaten. De sluis sloot in augustus, maar opende op 16 september nog even de deuren in een noodschutscenario. Daardoor konden de vijf schippers die opgesloten waren in de Deventer haven, de stad verlaten.

Mochten schippers die nu vracht komen brengen geconfronteerd worden met een te lage waterstand voor het normaal schutten om de sluis weer te verlaten, dan stelt de gemeente in overleg met Rijkswaterstaat het noodschutscenario weer in werking. Dan wordt tijdelijk de scheepvaart stil gelegd op de rivier, waardoor er geen water weggezogen wordt voor de sluis.

Als alles meezit kunnen de plezierjachten die in de jachthaven liggen het weekeinde door de sluis heen. Er zijn nog zo'n dertig tot veertig schepen die normaal al binnen de sluis en uit het water liggen. De boten konden tot nu toe niet naar de winterstalling toe.

PRINS BERNHARD SLUIS DEVENTER DICHT LAAG WATERSTAND
Bron:


02-12-2018

58e editie Nautic Paris 2018 met volop entertainment

Op zaterdag 8 december om 10:00 uur zullen de deuren van de International Paris Boat Show openen. Elk jaar brengt de Nautic Paris alle verschillende elementen van de maritieme industrie samen: gedurende 9 dagen wordt het de grootste overdekte haven van Frankrijk. De 58ste editie zal zijn gloednieuwe functies bieden, waarbij innovatie centraal staat. De organisatie geeft een samenvatting van de hoogtepunten.

Nieuwe functies

Voor de 2018-editie van de Nautic biedt de show drie elementen om de nadruk weer op innovatie te leggen. Om te beginnen zal er een showcasegebied zijn met een selectie van innovatieve producten en diensten die worden tentoongesteld in hal 1. Deze producten zijn recent op de markt gekomen of worden al op de markt gebracht met het oog op het verbeteren en ontwikkelen van maritieme praktijken.

Ten tweede zal er een nieuw onderdeel het daglicht zien: een tentoonstelling gericht op de toekomst. In september werd een aanbesteding uitgeschreven voor architecten, ontwerpers en studenten over het thema “Hoe ziet de navigatie van morgen eruit?” De beste projecten, geselecteerd op hun durf, technische innovatie, toegankelijkheid en realisme, worden tentoongesteld in hal 1.

Een andere belangrijke nieuwe functie op de show is de Nautic Hackathon. Een speciaal thema, “Hoe ziet uw watersportcentrum er in 2030 uit?”, biedt kandidaten precies 24 uur de tijd om antwoorden te geven. Dit is van vrijdag 14 december 15.00 uur tot zaterdag 15 december 15.00 uur. Nautic Paris zal gastheer zijn voor de teams van 4 tot 5 kandidaten. Deelnemers zullen hun innovatieve watersportproject tentoonstellen aan een jury van specialisten onder voorzitterschap van de Franse zeillegende Michel Desjoyeaux.

Mijn eerste motorboot

“Mijn eerste motorboot. Even helemaal weg voor minder dan € 25.000 “. Als gevolg van het succes van de 2017-opzet om bezoekers in staat te stellen om bepaalde zeilboten zowel binnen als buiten te bekijken, zal dit jaar dit concept ook worden uitgebreid met motorboten.

Lesje bootklussen

De Refit-ruimte traint – in samenwerking met USHIP – de bezoekers van de show in de kunst van scheepsreparaties. Gedurende de hele week zal een houten motorboot uit de jaren zestig een complete Refit ondergaan. Kom langs en wees getuige van het werk dat wordt ondernomen. Wie wil kan zelfs meehelpen. De teams van Navy Classic, een Parijse werf gespecialiseerd in refitwerk, staat ​​tot uw beschikking.

Highlights

Nog meer hightlights: Nautic Paddle: de grootste Stand-Up Paddle-race ter wereld. Op zondag 9 december verzamelt deze 9e editie 800 deelnemers aan de Seine. Er zijn twee klassen: de professionals en de vrije tijd suppers. Dit jaar vormt het ook de laatste etappe van de APP World Tour, die voor het eerst in Parijs zal worden betwist. En om de festiviteiten voort te zetten, zal een teamestafette worden georganiseerd in het hart van de show op de Nautic-locatie.

Nautic Street Fishing: de 3e editie. Deze stedelijke “no-kill”-viswedstrijd zal op zaterdag 15 december setjes vissers verzamelen langs de oevers van de Seine.

The Nautic Spot: de boardsport en strandbelevenis in het hart van de show. Deze plek heeft drie sterrenattracties. Ten eerste is er een bassin van 700m2 waar bezoekers kunnen wakeboarden en deelnemen aan stand-up paddletrajecten. Ook kunnen bezoekers, onder toezicht van de teams van de UCPA, ‘de golf’ uitproberen. Tot slot is er een ‘strand’ waar demonstraties en beginnerssessies in beachvolleybal, strandhandbal en strandtennis zullen worden georganiseerd.

Welkom aan boord: de kans om vijf jachten te bezoeken én om het beroemde Pen Duick-jacht te bewonderen. Dit programmaonderdeel bleek vorig jaar een grote hit. Wat Pen Duick betreft, zal er midden in de renovatie een loopbrug worden aangelegd zodat bezoekers dicht bij dit Franse ‘monument’ kunnen komen dat in 2006 in het historische register werd geplaatst.

Info & Advies: drie speciale informatiepunten zijn verdeeld over de vier hallen waaruit de botenbeurs bestaat. Zo is er advies voor verzekeringen, kredieten en de keuze voor de juiste boot, afgestemd op de eigen behoeften. De bezoeker kan in contact komen met de coaches van het INB (Nationaal Instituut van Bretagne) voor een reeks geweldige trainingsideeën van het Macif Centre de Voile (Macif Sailing Center) en het entertainmentprogramma. Tot slot is er in het hart van Hal 1 een attractie waarbij kinderen leren om levens te redden met de SNSM (de offshore-reddingsdienst van Frankrijk met reddingsboten).

Prijsuitreiking voor de Route du Rhum – Bestemming Guadeloupe: vrijdag 14 december van 6:00 tot 20:00 uur op het Nautic Stage.

Meer informatie vindt u op de site: SALON NAUTIQUE PARIS


01-12-2018

162 miljoen euro (en misschien aquaducten) voor vaarweg Lemmer-Delfzijl

Voor de aanpak van de vaarweg tussen Lemmer en Delfzijl en de bouw van nieuwe bruggen komt 162 miljoen euro beschikbaar.

Daarbij wordt onderzocht of er bij Kootstertille en Skûlenboarch aquaducten kunnen komen. Dat heeft minister Cora van Nieuwenhuizen (Infrastructuur en Waterstaat) de Tweede Kamer gisteravond laten weten.

De miljoenen euro’s worden onder meer gereserveerd om de vaarweg beter bereikbaar te maken voor grotere zogeheten Va-schepen. Van Nieuwenhuizen heeft daarover ook afspraken gemaakt met de provincies Friesland en Groningen en de gemeente Groningen.

Bruggen, oevers, ligplaatsen

De vaarweg tussen Lemmer en Delfzijl – een van de belangrijkste waterwegen van Nederland – telt 32 heel verschillende bruggen, vier sluizen en drie aquaducten. Het is de bedoeling dat van het geld bruggen, oevers, ligplaatsen en brugbediening worden aangepakt.

In Friesland is het de bedoeling om op het Prinses Margrietkanaal de bruggen Spannenburg, Oude Schouw en Uitwellingerga te vervangen. Dat werk moet uiterlijk eind 2027 klaar zijn, laat Van Nieuwenhuizen weten.

,,De hoofdvaarweg Lemmer-Delfzijl is een belangrijke verbinding over water tussen Noord-Duitsland en de havens van Amsterdam en Rotterdam. De vaarweg is ook van groot belang voor de economie in Noord-Nederland’’, aldus Van Nieuwenhuizen. Ze geeft aan dat het scheepvaartverkeer op de Fries-Groningse vaarroute de komende jaren zal gaan toenemen. ,,Het is mooi dat we samen met de regio afspraken hebben gemaakt om de vaarweg te verbeteren, zodat het vervoer van goederen verder kan groeien op een veilige vaarweg.”

Aanvaringen

Afgelopen september was er nog een aanvaring tussen een schip en de Paddepoelsterbrug in Groningen. Eerder, begin vorig jaar, raakte de draaibrug bij Skûlenboarch ernstig beschadigd, eveneens door een aanvaring. Hierdoor moest het wegverkeer enkele maanden omrijden via de brug bij Kootstertille.

Op beide plaatsen gaat nu gekeken worden of een aquaduct een goed alternatief is voor de bruggen. Aanpassing van beide bruggen was al noodzakelijk. De brug bij Skûlenboarch is aan het eind van zijn technische levensduur en ook de brug bij Kootstertille heeft geen lange levensverwachting meer.


De brug bij Spannenburg over het Prinses Margrietkanaal. FOTO LC
Bron:


11-11-2018

KNRM wint internationale prijs voor moedige reddingsacties

Op donderdagavond 8 november hebben de vrijwillige proffesionals van KNRM Terschelling Paal 8 de IMRF Award gewonnen. Deze internationale award erkent en bedankt individuen en teams voor moedige reddingsmissies, technische innovaties, ontwikkelingsinitiatieven of andere bijzondere diensten op het gebied van Search and Rescue (SAR). Het Terschellinger reddingstation van de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij verdiende haar nominatie vanwege de combinatie van twee reddingsacties onder extreem barre omstandigheden.

De eerste reddingsactie was op 29 oktober 2017 samen met KNRM West Terschelling en KNRM Ameland Ballumerbocht voor de Drifa, een guardvessel met vier personen aan boord, dat door motor- en stuurproblemen op twee na alle voorramen van de brug ingeslagen had, in metershoge zeeën. De reddingboten voeren in windkracht NW8 door golven van 6 met uitschieters naar 10 meter en ze bleven standby totdat het schip veilig was.

De tweede reddingsactie was afgelopen februari samen met KNRM Eemshaven en KNRM Lauwersoog voor een vastgelopen viskotter ZK80 Linquenda in het Westgat tussen Ameland en Schiermonnikoog waarbij het met windkracht 8, een watertemperatuur van – 2, en een door de storm gedaalde gevoelstemperatuur van – 18 een uitdagende klus was voor de vrijwillige redders. De Terschellinger reddingboot Frans Hogewind was uiteindelijk de enige reddingboot die er nog bij kon komen dankzij geringe diepgang en pikte drie vissermannen van boord. Samen met de opvarenden van het vissersschip zijn ze door de ijzige weersomstandigheden terug naar het reddingstation gevaren.

In beide reddingsacties had de vrijwillige bemanning te maken met extreme (weers)omstandigheden, zeker omdat de Valentijn-klasse een half open boot is. De eerste keer waren de hoge golven en de harde wind gevaarlijk, de tweede keer zat het gevaar in de wind, de kou en het ontstane ijs op het schip. In beide gevallen toonde de bemanning goed zeemanschap, moed en uitstekende kennis van de zee.

De IMRF Award werd uitgereikt aan schipper Henk Spanjer en bemanningslid Gert Haarsma tijdens de IMRF European Meeting Conference in Horten, Noorwegen. Deze internationale prijs is een prijs voor alle 1.300 vrijwillige redders van de KNRM die 365 dagen per jaar 24 uur per dag klaar staan voor het redden en helpen van mens en dier op en rond het water.

    
 


04-11-2018

"Honderden schepen zullen worden gesloopt door certificaatregel"

Het zogenaamde Certificaat van Onderzoek (CvO) treft voornamelijk eigenaars van historische woon- en recreatieschepen, zoals klippers en tjalken. Volgens Lex Tichelaar moeten eigenaars van deze boten flink in de buidel tasten. "Om een boot geschikt te maken voor een CvO zijn eigenaren al snel 10.000 euro verder."

Boete

Zonder het CvO-certificaat mogen de boten per 1 januari 2019 het water niet meer op. Anders krijgen de schippers een boete van 1.250 euro per keer dat ze worden opgepakt. Er moeten in korte tijd heel veel boten worden opgeknapt, maar volgens Tichelaar is daar helemaal niet genoeg capaciteit voor. "De mensen zijn er niet en de hellingcapaciteit ook niet." De eigenaar van de werf in Harlingen is bang dat, als gevolg van deze maatregel, honderden schepen zullen worden gesloopt.


Bron:


28-10-2018


Boot & Fun

Boot & Fun Berlijn 2018 diverser dan ooit

Boot & Fun Berlin blijft groeien: nog nooit werden er zoveel verschillende soorten boten, bootmerken en modellen getoond. Van 29 november tot 2 december 2018 wordt – verspreid over twaalf zalen – een enorme verscheidenheid samengebracht.

Na een zomer van superlatieven volgt de Boot & Fun Berlin: beter dan ooit. Watersporters en watertoeristen kunnen zich hier van 29 november tot 2 december 2018 voorbereiden op het komende seizoen. De Berlijnse show wordt beschouwd als een van de grootste botenbeurzen voor de binnen- en kustwateren.

Boten voor elk gebruik

Boot & Fun Berlin start met haar ‘Gala der Boote’ op woensdagavond 28 november 2018. Daarna volgen nog vier dagen waarop ongeveer 700 exposanten uit twaalf landen hun producten en diensten presenteren. Bezoekers vinden hier boten voor elk gebruik. Nooit eerder hebben bezoekers van de beurs zoveel diversiteit kunnen ervaren als dit jaar.

Motorjachten: alle formaten

Vooral het aanbod aan motorboten en jachten is sterk. Bekende fabrikanten zoals Bavaria, Beneteau, Delphia, Galeon, Jeanneau, Marex en Sealine presenteren zich in hal 3 met hun jachten van meer dan 30 voet. Voor het eerst zijn ook de luxe jachten van de Cranchi-werf uit Italië hier te vinden.

Ook het scala aan sportieve motorboten wordt aanzienlijk uitgebreid. Bijzonder populair dit jaar zijn de Amerikaanse boten van de merken Bayliner, Four Winns, SeaRay en Stingray. Voor iedereen die de kracht van de motoren bij de boeggolf wil aflezen, worden de merken Aqualine, B1-Yachts, Inter, Öchsner boten, Parker, Saver en Quicksilver ook gepresenteerd in hal 4. Voor het eerst presenteert de Finse botenbouwer Finnboat zich in hal 4 met zijn merken Terhi, Silver, AMT en Alucat. En er is meer aanbod uit Finland: de merken Bella, Flipper en Aquador worden ook verwacht.

In hal 2 vinden we naast charterschepen ook de stalen jachten van Gruno en Linssen jachten. Ook is hier de ‘E-boat salon’ gesitueerd met een grote selectie elektrische boten en motoren uit heel Europa. Daarbij is er een breed aanbod van – veelal open – boten voor de binnen- en havenwateren, die de rivieren en het merenlandschap in en rond Berlijn veroveren. Naast de Nederlandse merken Interboat, Maril en Antaris is iSloep er voor de eerste keer bij.

Klassiekers

“Classic Berlin” is de eerste en grootste overdekte tentoonstelling in Duitsland voor klassieke jachten, te vinden in Hal 6.2a. Hier kunt u een unieke collectie klassiekers bewonderen, gemaakt van hout, chroom en geklonken staal, zoals Riva en Boesch of de ‘vergeten’ scheepswerven zoals Engelbrecht of Beelitz. Dit jaar zal er ook aandacht zijn voor bakdekkers.

Hijs de zeilen

Zeilliefhebbers gaan naar hal 25 met een overzicht van jachten tot 35 voet, inclusief de merken Bente, Sarch, First27, Karu Boats, Fricke & Dannhus, Pointer Yacht en Moira en de nieuwe modellen van de Hanse Group. Bavaria en Jeanneau zijn te vinden in hal 3.

Leven aan boord

De droom om op het water te leven, is ook te ervaren in Berlijn. Daarom presenteert Boot & Fun ook woonboten en drijvende huizen in hal 25. De Houseboat-experts leggen alles uit over planning, constructie en het vinden van een ligplaats.

Voor degenen die hun boot “van privé naar privé” willen verkopen, is de gebruikte botenmarkt in Hall 1.2 precies wat u zoekt.

Bij- en visboten

Het ‘AngelBoot Berlin’ had vorig jaar een succesvolle première. Zo succesvol dat deze visbeurs dit jaar wordt gepresenteerd op een verdubbelde tentoonstellingsruimte en de duur ervan is verlengd tot de duur van Boot & Fun Berlin. Toonaangevende fabrikanten van aluminium vissersboten zullen zichzelf hier presenteren. Naast de AngelBoot Berlin in hal 23, is er AngelWorld Berlin in hal 21 en 22. Hiermee worden er voor het eerst drie zalen vrijgemaakt voor het trendthema vissen.

Lees meer over de beurs op de site: BOOT & FUN BERLIN

 


26-10-2018

'We kunnen alleen maar hopen'; boten liggen scheef door laagwater

GIESBEEK - Het lage water heeft gevolgen voor steeds meer plaatsen in Gelderland. Neem nu Giesbeek, waar meerdere plezierjachten in de haven niet meer recht kunnen liggen.

'We kunnen eigenlijk niets,' vertelt Chris Heil, lid van watersportvereniging Giesbeek. 'Alleen maar hopen dat het gaat regenen in Duitsland.' Door regenval in onder andere Duitsland en Zwitserland wordt het waterpeil in de Rijn aangevuld, wat de enige oplossing is voor het laagwaterprobleem in ons land.

Schade

Die oplossing is hard nodig voor de ruim 400 schepen die in de haven van Giesbeek liggen. 'Alleen de schepen met een platte onderkant zakken mee met het water. Alle andere kunnen veel schade oplopen omdat ze scheef komen te liggen. In principe moet een schip op de kiel (het zwaard) kunnen liggen maar dat is ook weer afhankelijk van de ondergrond.'

Winterklaar

Een bijkomend probleem is dat de schepen door het lage water niet uit de haven van Giesbeek gehaald kunnen worden. 'De meeste eigenaren doen dat voor de winter maar nu moeten de schepen in het water winterklaar gemaakt worden', vertelt Heil. 'Dat kost nogal wat.' Om dat te voorkomen moet er nog voor de winter invalt een meter water bij. 'Dus we blijven maar hopen.'

Bron:


 


23-10-2018

Nominatie IMRF Award voor KNRM Terschelling Paal 8

18-10-2018 Terschelling Paal 8

Woensdag 17 oktober is bekend geworden dat de bemanning van KNRM Terschelling Paal 8 genomineerd is voor de IMRF Award. Deze award erkent en bedankt individuen en teams voor moedige reddingsmissies, technische innovaties, ontwikkelingsinitiatieven of andere bijzondere diensten op het gebied van SAR. Het Terschellinger reddingstation verdient haar nominatie vanwege de combinatie van twee acties onder barre omstandigheden.

De eerste actie was op 29 oktober 2017 samen met KNRM West Terschelling en Ameland Ballumerbocht voor de Drifa, een guardvessel met vier personen aan boord, dat door motor- en stuurproblemen op twee na alle voorramen van de brug ingeslagen had, in metershoge zeeën. De reddingboten voeren in windkracht NW8 door golven van 6 met uitschieters naar 10 meter en ze bleven standby totdat het schip veilig was. De tweede actie was afgelopen februari samen met KNRM Eemshaven en KNRM Lauwersoog voor een vastgelopen viskotter ZK80 Linquenda in het Westgat tussen Ameland en Schiermonnikoog waarbij het met windkracht 8, een watertemperatuur van – 2, en een door de storm gedaalde gevoelstemperatuur van – 18 een uitdagende klus was voor de vrijwillige redders. De Terschellinger reddingboot Frans Hogewind was uiteindelijk de enige reddingboot die er nog bij kon komen dankzij geringe diepgang en pikte drie vissermannen van boord. Waarna ze weer terug moesten door de ijzige weersomstandigheden.

In beide acties had de bemanning te dealen met buitengewone (weers)omstandigheden, zeker als je weet dat de Valentijn-klasse een half open boot is. De eerste keer waren de hoge golven en de harde wind gevaarlijk, de tweede keer de wind en de kou en het ontstane ijs op het schip. In beide gevallen toonde de bemanning goed zeemanschap, moed en uitstekende kennis van de zee.

Over een maand wordt tijdens de European Meeting Conference de winnaar bekend gemaakt. Daarvoor reist een delegatie van het reddingstation af om op het galadiner van het IMRF Award de prijs hopelijk in ontvangst te nemen.

Bron:


Logo KNRM


Realistisch

Bij u aan boord geven wij een markt- gerelateerd prijsadvies af en bespreken we de te voeren verkoopstrategie...
Lees verder...

Transparant

Beekhuis Yachtbrokers biedt een tweetal mogelijkheden ten aanzien van de te berekenen provisie. Beide op basis van 'No Cure No Pay'...
Lees verder...

Zekerheid

De koopsom, verdeeld over een aanbetaling en restbetaling, zal worden gestort op het bankrekeningnummer van de Stichting Beheer Derdengelden Hiswa Vereniging....
Lees verder...

Full-service

Geen verkoophaven, echter wèl volledige service voor uw jacht op de eigen ligplaats...
Lees verder...