Nieuws van Beekhuis Yachtbrokers

11-01-2020

Stroomt de liefde voor watersport bij u door het bloed?

Kom dan naar Boot Holland, dé aftrap van het watersportseizoen. Boot Holland is gezellig, inspirerend en nieuwswaardig: in februari 2020 toont de beurs weer vele primeurs. Alle reden voor een bezoek aan onze 30ste editie, van 7 t/m 11 februari 2020 in Leeuwarden.

Meer dan 250 deelnemers

Dit maakt Boot Holland ideaal om sfeer te proeven, trends te spotten en gelijkgestemden te treffen.

Vele primeurs

Boot Holland is hét moment om het nieuwe watersportseizoen in te luiden. De beurs biedt een bijzonder en allround kijkje onder de waterlijn. Meer dan alleen boten Op het gebied van toebehoren, accessoires en diensten is er ruime keus. Van verzekering, waterkaarten tot aan stoffering en van nieuwe motoren tot aan een complete refit.

Beekhuis Yachtbrokers op Boot Holland

Voor het zesde jaar op rij zijn wij aanwezig op Boot Holland met een eigen stand. U bent van harte uitgenodigd op onze stand om vrijblijvend van gedachten te wisselen over aan- en/of verkoop van een motor- of zeiljacht. Ons standnummer is 2104.

Openingstijden

Vrijdag 7 februari 10.00 – 18.00 uur
Zaterdag 8 februari 10.00 – 18.00 uur
Zondag 9 februari 10.00 – 18.00 uur
Maandag 10 februari 13.00 – 21.00 uur
Dinsdag 11 februari 10.00 – 17.00 uur

Voor meer informatie: BOOT HOLLAND 2020


05-01-2020

Bediening bruggen en sluizen Noord-Holland terug in provinciehanden

De bediening van bruggen en sluizen in Noord-Holland komt weer in handen van de provincie, zo heeft het dagelijks bestuur net voor de jaarwisseling besloten. Met ingang van 1 november moet de overgang een feit zijn.

Het provinciebestuur draait daarmee de verzelfstandiging van 2017 terug. Aanleiding zijn de aanhoudende klachten over de manier waarop de bruggen en sluizen werden bediend door het bedrijf Trigion. Aangeboden door ROC van Amsterdam "Mbo'ers zijn de toekomstige ruggengraat van onze samenleving"

“Het bedienen van bruggen en sluizen is een kerntaak van de provincie,” schrijft het dagelijks bestuur in het brief aan provinciale staten. “Het volledig uitbesteden van deze kerntaak aan een marktpartij is te kwetsbaar gebleken.”

De keuze voor Trigion wekte ten tijde van de privatisering al verbazing. Het bedrijf is gespecialiseerd in beveiliging en bewaking van gebouwen, maar had tot dan toe geen ervaring met de scheepvaart. De vakbond sprak van een ‘ordinaire bezuinigingsmaatregel’.

Trigion betaalde de honderd brug- en sluiswachters ook fors minder dan zij in de oude situatie verdienden, wat voor veel medewerkers aanleiding was op te stappen. Het gevolg was dat bruggen en sluizen tijdelijk niet werden bediend wegens gebrek aan personeel.

Een deel van de brug- en sluiswachters komt met ingang van november weer in dienst van de provincie. De andere groep wordt ondergebracht bij een marktpartij, wel met een werkgarantie en dezelfde arbeidsvoorwaarden.

Bron:


31-12-2019

Passagiersschip verliest dak bij aanvaring Dorkwerderbrug

In de nacht van 30 op 31 december 2019 heeft het Duitse passagiersschip de Arkona de Dorkwerderbrug aangevaren. Daarbij verloor de boot haar stuurhut, die belandde op het achterdek. De bemanning en de passagiers, 93 in totaal, bleven ongedeerd.

Ook de brug, die vlakbij de stad Groningen ligt, is er betrekkelijk goed vanaf gekomen. Tijdens de nachtelijke uren bleek al dat de tafelbrug over de Hoofdvaarweg Lemmer-Delfzijl gewoon bediend kon worden. Daardoor was er geen belemmering voor het weg- en scheepvaartverkeer. Bij daglicht vond een nadere inspectie plaats. Daarbij is geconstateerd dat er geen schade is.

Het ongeval vond plaats rond 01.00 uur 's nachts. De schipper maakte een inschattingsfout over de hoogte van de brug.

Meeste passagiers doorgeslapen

Inspecteurs van Rijkswaterstaat en de politie zijn vervolgens op de boot geweest. De meeste passagiers hebben niets van de aanvaring gemerkt. Zij hebben doorgeslapen. Het schip is daarna aangemeerd bij Aduard. De Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) oordeelde dat de Duitse toerboot een noodstuurhut moet laten plaatsen. Dit is in de loop van de ochtend gebeurd. Een gecertificeerd bedrijf heeft daarna de stuurhut goedgekeurd.

Gewijzigde eindbestemming

Begin van de middag heeft de boot toestemming gekregen om haar reis te vervolgen. De eindbestemming was Rotterdam, maar dat is geschrapt. Om verloren tijd in te halen, eindigt de vaartocht nu in Amsterdam. De rederij trakteert haar passagiers vandaag op gratis drankjes als tegemoetkoming.

Sluis Lemmer speciaal geopend

Om er voor te zorgen dat het passagiersschip de Arkona haar reis zo veilig mogelijk kan vervolgen, is het nodig dat de Prinses Margrietsluis (over het Prinses Margrietkanaal) bij Lemmer open gaat op Nieuwjaarsdag. Speciaal en alleen voor dit schip. Bij hoge uitzondering is hiertoe besloten, vanwege de hoge gemiddelde leeftijd van de passagiers en de verspreiding van hun woonplaatsen. Zo kan de reis zich afwikkelen bij rustig weer en zonder stressvolle momenten.

Hoofdvaarweg Lemmer-Delfzijl

De Hoofdvaarweg Lemmer–Delfzijl is één van de belangrijkste vaarwegen van ons land en vormt het grootste deel van de nationale doorgaande vaarweg Rotterdam – Noord-Duitsland. De hoofdvaarweg is daarmee een belangrijke schakel in de Noord-Nederlandse economie. Rijkswaterstaat is eigenaar en beheerder van de vaarweg sinds 2014.

Bron:


24-12-2019

BOOT Düsseldorf - uniek in de wereld!

BOOT Düsseldorf - Follow the call

Boot Düsseldorf biedt veel meer dan een interessante rondleiding op de beurs: ervaar het buitengevoel langs de rivier, zeilen met een goed briesje, vakantie-ideeën, de Beach World met THE WAVE en wakeboardlift en natuurlijk meer dan 1.000 boten en jachten in alle soorten en maten.

Beekhuis Yachtbrokers

Beekhuis Yachtbrokers presenteert voor het zesde jaar op rij haar volledige aanbod op de stand van Yachtfocus. Het standnummer is 1C68.

De openingstijden zijn: dagelijks van 10.00-18.00 uur.

Voor meer informatie: BOOT DÜSSELDORF


06-12-2019

SALON NAUTIQUE PARIS 2019

De Nautic in een paar woorden ...

De Nautic Paris International Boat Show verzamelt elk jaar, begin december, alle sectoren van de nautische industrie. Het wordt bij deze gelegenheid de grootste overdekte haven van Frankrijk en een van de belangrijkste bootshows in zijn soort ter wereld.

Van zaterdag 7 tot zondag 15 december 2019 vindt u allerlei soorten zeil- en motorboten, watersporten, nautische apparatuur, nieuwe technologieën, bootverhuur, toerisme en vissen in de Porte de Versailles.

Data:

7 tot 15 december 2019.

Openingstijden:

  • Elke dag van 10.00 uur tot 19.00 uur;

  • Sluit om 18.00 uur op zondag 15 december;

  • Late night opening: vrijdag 13 december tot 22.00 uur.

Voor meer informatie: SALON NAUTIQUE PARIS 2019

Afbeelding kan het volgende bevatten: een of meer mensen


04-12-2019

Alle kolken Prinses Beatrixsluis open, doorvaart op volle sterkte

In het najaar van 2019 is de laatste hand gelegd aan de werkzaamheden aan de Prinses Beatrixsluis. Na de openstelling van de 3e kolk en het verbrede Lekkanaal op 6 februari 2019, stond het jaar verder in het teken van de renovatie van de 2 bestaande kolken. Nu alle kolken open zijn, draait de sluis op volle sterkte.

Ook gewoon doorvaren tijdens spitsuur

Ype Heijsman, directeur bij Rijkswaterstaat Midden-Nederland, ziet de verbeterde bereikbaarheid van de route Amsterdam-Rotterdam-Antwerpen als grootste winst van de vernieuwde Prinses Beatrixsluis. ‘Brede schepen met veel diepgang hoeven niet meer om te varen, omdat er nu een 3e kolk ligt die grote schepen kan schutten. Sowieso zorgt de komst van een extra kolk voor kortere wachttijden voor alle schepen bij de sluis.’ Anné Middendorp, binnenschipper en voorzitter van de afdeling Utrecht van Koninklijke BLN Schuttevaer, beaamt dat. ‘Het is geweldig dat de wachttijd nagenoeg tot nul is teruggebracht. Ook als het spitsuur is voor de grote schepen kunnen ze gewoon doorvaren.’

Renovatie Prinses Beatrixsluis

Belangrijk onderdeel van de renovatie was het in oude luister herstellen van het oorspronkelijke sluizencomplex uit 1938. Het complex is een Rijksmonument, met historische voormalige dienstwoningen. De woningen zijn in 2018 omgebouwd tot bedienruimte met de nieuwste technieken. Dit jaar is ook de bediening van de 2 bestaande kolken omgezet naar het nieuwe bediensysteem in deze witte huisjes. Het oude bediengebouw en de loopbrug uit de jaren 90 zijn gesloopt. Zo zijn nu, net als in 1938, de witte huisjes en de heftorens weer de blikvangers. In de heftorens zijn veel onderdelen die zorgen voor de beweging van de hefdeuren vernieuwd.

Prinses Beatrixsluis nooit helemaal af

Het werk aan een sluiscomplex is nooit helemaal af, daarom verzorgt aannemerscombinatie Sas van Vreeswijk de komende 27 jaar het onderhoud. Bewegende onderdelen worden vaak gecontroleerd en gesmeerd, maar soms is ook groter onderhoud nodig. Werkzaamheden die in ieder geval in 2020 gaan gebeuren, zijn de plaatsing van 1200 zonnepanelen op een verdiepte plek naast de 3e kolk en groot onderhoud van de langzaamverkeerbrug over de kolken 1 en 2. Tijdens dat werk zorgt Sas van Vreeswijk voor een tijdelijke brug voor fietsers en voetgangers.

Meer informatie Prinses Beatrixsluis

In de afgelopen bouwjaren was er veel interactie met het publiek. Logischerwijs wordt dat nu minder, maar Rijkswaterstaat en Sas van Vreeswijk blijven zorgen voor vaste contactmomenten met het publiek en het sluizencomplex blijft beschikbaar als case voor educatieve doeleinden. De Facebookpagina Prinses Beatrixsluis blijft bestaan, de website Prinses Beatrixsluis gaat per 1 januari 2020 uit de lucht. Informatie over de sluis blijft beschikbaar op de website van Rijkswaterstaat en met vragen kunt u altijd terecht bij het Landelijke Informatienummer van Rijkswaterstaat: 0800 8002 (gratis).


21-11-2019

Opruimen vaarwegmarkering recreatievaart

Als de blaadjes van de bomen vallen, breekt de periode aan waarin we de markering die in de zomer de recreatiegeulen aangeven, uit het water halen. Henk van der Sluis, adviseur vaarwegmarkering, is ook in de herfst van 2019 nauw betrokken bij het weghalen van de tonnen, boeien en bakens. ‘Als we die recreatiemarkering niet opruimen, dan kunnen er problemen ontstaan.’

De hoofdvaarwegen worden, zeker in de zomerperiode, gebruikt door zowel beroepsvaart als recreatievaart. Om de veiligheid van de recreatievaart te vergroten leggen we waar het kan zogenoemde recreatiegeulen aan. Die zijn door heel Nederland te vinden, bijvoorbeeld op de Westerschelde, het Veerse Meer, Grevelingenmeer, het IJsselmeer en de Randmeren, de Waal, het IJ en de Waddenzee. Zo leggen we ruim 1700 recreatieboeien voor het vaarseizoen .

Opruimen strak gepland

‘Als het vaarseizoen in het najaar voorbij is krijgen we van de beheerder van het vaarweggebied het verzoek om de recreatiemarkering op te ruimen. Met een kraan worden de boeien uit het water gehesen.’ De boeien worden aan de wal opgeslagen, waar ze onderhouden kunnen worden.

Voorbereiden op winterse omstandigheden

Op sommige wateren kan de markering het hele jaar blijven liggen, maar dat kan niet overal. Op wateren die smal en ondiep zijn, worden de boeien op hun plaats gehouden door een lichte steen, die bij ijsvorming kan verplaatsen. Van der Sluis: ‘Als we die boeien niet vervangen voor andere markering, dan kunnen er problemen ontstaan. Met ijs zouden de lichte boeien alle kanten op gaan en kunnen ze in vaargeulen belanden of onder het ijs terechtkomen. Om dat te voorkomen, vervangen we de markering in het voor- en najaar.’

Vaarwegmarkering volop in ontwikkeling

De vaarwegmarkering is volop in ontwikkeling. Op steeds meer plekken hebben we de boeien vervangen voor winterbestendige ijssparren die het hele jaar kunnen blijven liggen, bijvoorbeeld op het IJsselmeer en het Markermeer. ‘De geulen hier zijn dieper en daar kunnen we ijsbestendige markering uitleggen’, legt Van der Sluis uit.

‘We gebruiken zogeheten sparren, verlichte ijsbestendige boeien, die bij ijsvorming kunnen blijven liggen. Daarnaast zijn we vrijwel helemaal omgeschakeld van stalen boeien naar kunststof. Al het staal dat we hebben liggen, is voor 98 procent vervangen door kunststofboeien. Deze kunststofboeien zijn duurzamer: ze zijn gemaakt van recyclebare materialen en hebben veel minder onderhoud nodig. Zo’n kunststof boei gaat zonder problemen 15 tot 20 jaar mee.’

Bron:


13-11-2019

Zeilboot klem onder brug bij Termunten

Wandelaars en wachtende automobilisten waren zondagmiddag getuige van een bijzonder moment in Termunten. Een zeilboot die van het Wad kwam, bleef met de verstaging aan de brug hangen. Direct daarna ging de brug dicht en werd de mast scheef gedrukt.

Dezelfde boot had een kwartier eerder ook de bovenkant van het bruggetje bij de sluis geraakt.

Foto: Bert Schuthof
Bron:


02-11-2019

Belangrijke mijlpaal bij bouw Reevesluis

De bouw van de Reevesluis in het Drontermeer heeft een belangrijke mijlpaal bereikt. Scheepvaartverkeer moet vanaf maandag door sluizencomplex varen. Dat kan alleen op bepaalde tijden. Tot voor kort hadden boten nog geen last van die beperking. De deuren van de sluis staan wel nog constant open, aangezien het waterpeil aan beide kanten nog gelijk is. Dat gaat in de toekomst veranderen.

De Reevesluis maakt onderdeel uit van een groot project om het gebied rond Kampen te beschermen bij hoogwater. De rivier de IJssel heeft een aftakking gekregen waarmee water afgevoerd kan worden richting het Drontermeer. Om te voorkomen dat dit water richting het Veluwemeer stroomt wordt de sluis gebouwd. De Reevesluis gaat straks de Roggebotsluis vervangen die drie kilometer noordelijker ligt.

De komst van de sluis zorgt ervoor dat het waterpeil van het Drontermeer gaat veranderen. Daarom wordt de komende tijd ook de dijk langs het meer opgehoogd en moeten er bij vakantieparken die aan het water liggen aanpassingen worden gedaan.

Bron:


01-11-2019

Groot aantal Friese bruggen niet veilig genoeg

Vele tientallen Friese bruggen moeten de komende jaren worden versterkt, gesloopt of gesloten voor zwaar verkeer. Bij de invoering van nieuwe, strengere veiligheidsnormen worden alle gemeenten verplicht hun bruggen te laten herkeuren en eventueel maatregelen te nemen. Alleen al in Smallingerland, voor zover bekend de eerste Friese gemeente die zijn bruggen al heeft laten onderzoeken, gaat het om negen van de 24 stuks.

De nieuwe normen zijn een uitloper van de Eurocode, een Europese richtlijn die in 2012 is ingevoerd. Die richtlijn is nu uitgewerkt voor bruggen van het ‘onderliggend wegennet’. Dat zijn alle wegen behalve snelwegen en grote provinciale wegen.

Die uitwerking leidt ertoe dat de veiligheidsnormen strenger worden, zegt constructiespecialist Coen van der Vliet van ingenieursbedrijf Arcadis. Voor lokale bruggen geldt nu dat ze ruwweg 80 procent van de draagkracht moeten hebben in vergelijking met bruggen in snelwegen. De oude normen zijn te vergelijken met 75 procent van die nieuwe standaard.

Meer verkeer

Van der Vliet zegt dat de aanscherping te maken heeft met twee ontwikkelingen. Ten eerste is er tegenwoordig veel meer verkeer dan in de jaren zestig van de vorige eeuw, toen de oude regels zijn vastgesteld. Daarnaast is er inmiddels veel meer kennis over de draagkracht van staal en beton, en is bij staal bijvoorbeeld bekend dat dat in de loop der jaren door ‘vermoeiing’ schade kan oplopen.

Gemeenten zijn verplicht om hun bruggen te toetsen aan de nieuwe normen en in de praktijk betekent dit dat sommige bruggen niet meer voldoen.

Er is tegenwoordig veel meer verkeer dan in de jaren zestig van de vorige eeuw, toen de oude regels zijn vastgesteld

De gemeente Smallingerland heeft de gevolgen al op een rij gezet: bij negen van in totaal 24 onderzochte bruggen zijn maatregelen nodig. Het gaat om bruggen in Drachten (3), De Veenhoop (3), Oudega, Nijega en Rottevalle.

Maatregelen kunnen variëren van verstevigen, het instellen van een verbod voor zwaar verkeer, tot sloop van de gehele brug. Gemeentewoordvoerder Stéfanie Beerling laat weten dat de gemeente over een maand de uitkomsten verwacht van aanvullend onderzoek, en dat vervolgens per brug wordt besloten welke maatregelen nodig zijn.

Plan van aanpak

De nieuwe normen gelden als minimumeisen voor alle bruggen. Gemeenten zijn verplicht om ze door te voeren, al hoeft dat niet nu meteen. Wel moeten ze alvast een plan van aanpak formuleren voor hoe ze met de nieuwe normen willen omgaan.

Van der Vliet zegt dat niet ineens sprake is van gevaarlijke situaties. ,,Je kunt het zo zien: bij de oude normen zijn de bruggen niet voor 99,999 procent veilig, maar voor 99 procent. En absolute zekerheid heb je toch niet. Niets is perfect veilig, maar de kans op een onveilige situatie moet wel voldoende laag zijn.” Die kans is dus in de nieuwe normen vastgelegd.

Je kunt het zo zien: bij de oude normen zijn de bruggen niet voor 99,999 procent veilig, maar voor 99 procent. En absolute zekerheid heb je toch niet

Volgens Van der Vliet is het aan te raden dat alle gemeenten nu op korte termijn hun bruggen laten keuren – al is het alleen al omdat ze wel verantwoordelijk zijn voor de veiligheid ervan. ,,En met de nieuwe normen hebben ze iets in handen om het te kunnen wegen.”

De gemeente Smallingerland zegt dat veel gemeenten daar ook al mee bezig zijn.

Bron:


18-10-2019

Breed scala van watersport

Het spectrum reikt net als vorig jaar van moderne motorboten tot spectaculaire zeiljachten en indrukwekkende woonboten. Hier kunnen watersportliefhebbers het seizoen afsluiten en zich tegelijkertijd informeren over de nieuwste trends voor het komende seizoen en de hippe watersporten. De beurs biedt een live ervaring van wakeboarden, duiken, vliegvissen, SUP-yoga, kajakken en kanoën. Naast nieuwbouw is er ook een tweedehands botenmarkt met meer dan 100 boten.

Bijzonder aan deze 2019-editie zijn onder meer de samenwerking met Motorworld Classics en de nieuwe HUB27 (hal 27) met de luxe jachten.

Motorworld Classics – ‘Het beste van twee werelden…’

Mobiteit te water én te land worden dit jaar gecombineerd in het expositiecentrum van Berlijn. De klassieke autobeurs Motorworld Classics Berlin vindt namelijk voor het eerst gelijktijdig plaats met de boot- en vrijetijdsbeurs Boot & Fun Berlin. Bezoekers kunnen beide beurzen met één ticket bezoeken. Bootliefhebbers kunnen zich hiermee ook vergapen aan extravagante oldtimers. De speciale tentoonstelling van auto’s met Erdmann & Rossi carrosserie vormt dit jaar een hoogtepunt voor de autoliefhebbers.

Luxe jachten in HUB27

Luxe jachten komen het best tot hen recht in een dito omgeving. Daarom zet de organisatie van Boot & Fun Berlin dit jaar het in augustus 2019 geopende moderne 10.000 m2 grote HUB27-gebouw in.

BOOT & Fun Berlin 2019 is geopend van 21 tot en met 24 november 2019.

Lees meer over de beurs: BOOT & FUN BERLIJN

Afbeelding kan het volgende bevatten: lucht en buiten


03-10-2019

Waterstad Sneek houdt enquête over plannen bevaarbaar maken grachten

De stichting Waterstad Sneek wil de grachten in de binnenstad van Sneek voor zo veel mogelijk watersporters toegankelijk maken. Ze vraagt nu inwoners, ondernemers en bezoekers van Sneek naar hun mening over de plannen via een online enquête.

Een groep Snekers is sinds 2016 bezig met de plannen om watersporters door Sneek te laten varen in plaats van er omheen. Om dit te kunnen realiseren zijn diverse werkzaamheden nodig. Het gaat dan met name om het aanpassen van bruggen.

Om de plannen verder te ontwikkelen is in maart van dit jaar de Stichting Waterstad Sneek opgericht. De stichting heeft een adviesbureau ingeschakeld om alle aanpassingen in kaart te brengen.

De stichting vraagt nu belanghebbenden naar hun mening via een online enquête op: WATERSTAD SNEEK GEEF JE MENING.

Bron:


03-10-2019

Pleziervaart weet Assen te vinden

Het aantal boten dat dit jaar Assen heeft aangedaan is flink gestegen. 1526 boten voeren dit vaarseizoen via Assen. Vorig jaar waren dat er met 802 bijna de helft minder. In 2017 meerden iets meer dan 1100 boten in Assen aan.

Een stuk meer boten voeren ook door de Blauwe As, die via de Vaart en Het Kanaal, dwars door de stad gaat. In 2018 kwamen hier 407 boten langs. In 2019 zijn was dat een kwart meer: 526 boten.

De Blauwe As werd in 2017 geopend door Koning Willem-Alexander. 

Een boot vaart door De Vaart van Assen (foto: RTV Drenthe / Fred van Os)
Bron:


Realistisch

Bij u aan boord geven wij een markt- gerelateerd prijsadvies af en bespreken we de te voeren verkoopstrategie...
Lees verder...

Transparant

Bemiddeling via Beekhuis Yachtbrokers is altijd op basis van 'No Cure No Pay'...
Lees verder...

Zekerheid

De koopsom, verdeeld over een aanbetaling en restbetaling, zal worden gestort op het bankrekeningnummer van de Stichting Beheer Derdengelden Hiswa Vereniging....
Lees verder...

Full-service

Geen verkoophaven, echter wèl volledige service voor uw jacht op de eigen ligplaats...
Lees verder...