Nieuws van Beekhuis Yachtbrokers

03-10-2019

Waterstad Sneek houdt enquête over plannen bevaarbaar maken grachten

De stichting Waterstad Sneek wil de grachten in de binnenstad van Sneek voor zo veel mogelijk watersporters toegankelijk maken. Ze vraagt nu inwoners, ondernemers en bezoekers van Sneek naar hun mening over de plannen via een online enquête.

Een groep Snekers is sinds 2016 bezig met de plannen om watersporters door Sneek te laten varen in plaats van er omheen. Om dit te kunnen realiseren zijn diverse werkzaamheden nodig. Het gaat dan met name om het aanpassen van bruggen.

Om de plannen verder te ontwikkelen is in maart van dit jaar de Stichting Waterstad Sneek opgericht. De stichting heeft een adviesbureau ingeschakeld om alle aanpassingen in kaart te brengen.

De stichting vraagt nu belanghebbenden naar hun mening via een online enquête op: WATERSTAD SNEEK GEEF JE MENING.

Bron:


03-10-2019

Pleziervaart weet Assen te vinden

Het aantal boten dat dit jaar Assen heeft aangedaan is flink gestegen. 1526 boten voeren dit vaarseizoen via Assen. Vorig jaar waren dat er met 802 bijna de helft minder. In 2017 meerden iets meer dan 1100 boten in Assen aan.

Een stuk meer boten voeren ook door de Blauwe As, die via de Vaart en Het Kanaal, dwars door de stad gaat. In 2018 kwamen hier 407 boten langs. In 2019 zijn was dat een kwart meer: 526 boten.

De Blauwe As werd in 2017 geopend door Koning Willem-Alexander. 

Een boot vaart door De Vaart van Assen (foto: RTV Drenthe / Fred van Os)
Bron:


15-09-2019

Recordaantal bezoekers op HISWA te water 2019 in Lelystad

Bijna 30.000 watersportliefhebbers hebben in de Bataviahaven in Lelystad de 36e editie van de HISWA te water bezocht. Samen met de 320 boten in het water en ruim honderd exposanten op de kades was het niet alleen druk, maar werden ook goede zaken gedaan.

HISWA te water directeur Arjen Rahusen: “Hoewel we het liefst kijken naar de echt geïnteresseerde bezoekers, zijn we natuurlijk heel trots op deze grote toeloop. Gezien de grote belangstelling van zowel publiek als exposanten blijkt dat Lelystad de terechte thuishaven van de HISWA te water is geworden.”

Enthousiaste exposanten

Vanaf de steigers waren de geluiden eveneens positief. Het blijkt dat Nederland weer meer wil besteden. Het weer was voor de watersportende bezoekers geen belemmering. Of zoals Hans Webbink van Steeler Yachts constateerde: “Mensen die een boot willen, komen echt wel.”

“Het was een fantastische beurs, als 10 procent van mijn leads uitkomt, heb ik een jaar werk,” aldus Huub Kortlevens van Havenlodge. “Het komt gewoon aanwaaien,” lachte Klaas Schiphof van Aquatec, die deze beurs acht boten verkocht. “We zagen veel nieuwe gezichten, nieuwe watersporters met gerichte belangstelling. Velen met plannen om de wereld rond te gaan varen,” aldus Thijmen van de Loo van Newpoint Moverbo.

Comfort

Er is veel belangstelling voor comfort en luxe aan boord, zo constateerden verschillende exposanten. Of zoals Thomas Thurau van Westside Sailing het formuleerde: “Mensen willen een boot die in de wasstraat kan en vooral comfort en ruimte.”

Ook op de Golden Boulevard, de steiger voor de grotere exclusievere jachten, werden goede zaken gedaan. Marjolein Lengers van Lengers Yachts verkocht drie boten en sprak van een uitstekende sfeer: “We hadden een fantastische HISWA te water. We willen dat mensen zich thuis voelen bij ons en dat is op deze beurs weer goed gelukt.”

Elektrisch varen

Met het Markermeer als achtertuin is de Batavia Haven een prima uitvalsbasis voor proefvaarten en daar werd gretig gebruik van gemaakt. Nieuw was het paviljoen voor elektrisch varen, van waaruit bezoekers de verschillende elektrisch aangedreven boten konden uitproberen. Dat behalve op de weg ook op het water een kentering gaande is naar elektrische aandrijving bleek uit de grote belangstelling voor het paviljoen.

Anton van Wijk van De Stille Boot: “We hebben veel mensen laten ervaren hoe elektrisch varen is; varen zoals men gewend is, maar dan rustiger. Daar komt bij dat de prijzen van de motoren steeds meer vergelijkbaar worden met diesel en benzinemotoren.”

Publieksprijs 2019

Op de slotdag van de beurs is de winnaar van de ‘HISWA te water Publieksprijs, powered by YachtFocus’ bekend gemaakt. De Salut 29 van Salut Boats is door het publiek verkozen tot de favoriete boot op de beurs. “Dit is de eerste keer dat wij een verkiezing organiseren waarbij niet een vakjury, maar het publiek heeft beslist,” aldus Arjen Rahusen, directeur van de HISWA te water. Salut Boats nam met een ruime meerderheid van de stemmen de eerste prijs in ontvangst. Deze bestond uit een authentieke vaarkaart aangeboden door de HISWA te water en een fles champagne van YachtFocus. De Enksail Orion 49 van Gebroeders van Enkhuizen eindigde op de tweede plaats. De Fahai FH750 S op de derde positie.

De HISWA te water wordt volgend jaar wederom in de Batavia Haven in Lelystad gehouden en wel van 2 tot en met 6 september 2020.


17-08-2019

Sluizen Havenkwartier bijna klaar

ZEEWOLDE • Het nieuwe sluizencomplex bij het Havenkwartier in Zeewolde is bijna klaar. Sinds dinsdag wordt er water gepompt in de vaarroute bij de sluizen. De officiële opening staat gepland voor 29 augustus.

Over ongeveer twee dagen is het vullen van de vaarroute klaar. Ondertussen worden de laatste werkzaamheden in en om de sluizen verder afgerond. Ook moet de brug bij de schutsluis nog voltooid worden zodat deze open kan om hogere schepen door te laten.

Voordat boten daadwerkelijk door de sluis kunnen varen, volgen er eerst nog allerlei tests. Pas daarna wordt er water gepompt in het stuk sluis waarin boten het hoogteverschil van ruim 5 meter tussen het Wolderwijd en de Blauwe Diamant kunnen overbruggen.

De sluis is open van 29 augustus tot half oktober. Dat is het eind van het vaarseizoen. De sluis moet handmatig worden bediend. Mogelijk wordt de sluis vanaf volgend jaar op afstand geopend en gesloten, zoals bij veel sluizen en bruggen in de provincie het geval is.


Bron:


04-08-2019

Beleef het op HISWA te water

In 2019 vindt HISWA te water, de grootste in-water bootshow van Noord-Europa, na een succesvolle eerste editie weer plaats in de Bataviahaven in Lelystad.

Met ruim 22.500 bezoekers en een uitstekende sfeer is de 35ste editie, en tevens eerste editie in Lelystad, een groot succes te noemen. Op de kade en de steigers van de Batavia Haven gonsde het van de positieve berichten. De nieuwe locatie, de indeling van de haven, de aankleding, het brede aanbod aan boten, de diversiteit aan kade exposanten en natuurlijk het proefvaren, alles leek bij te dragen aan een positieve sfeer.

Tijdens de 35ste editie van de HISWA te water werden in totaal 298 nieuwe boten getoond, 17,5% meer dan het jaar ervoor in Amsterdam. Het gevoel op de steigers was niet alleen goed, ook op het gebied van verkoop waren er optimistische geluiden te horen. Zo werden er op de eerste dag van de beurs al boten verkocht en ging er voor velen een volle agenda opvolgafspraken mee naar huis.

Ook de 36ste editie van de HISWA te water zal weer plaatsvinden in de Bataviahaven van Lelystad. De haven zal in 2019 wederom omgetoverd worden tot het walhalla voor ieder type watersporter van 4 tot en met 8 september.

Beekhuis Yachtbrokers op de Hiswa te Water 2019

Ook dit jaar is Beekhuis Yachtbrokers vertegenwoordigd op de Hiswa te Water met een presentatie van het gehele aanbod op de stand van Yachtfocus met nummer KB116.

Meer informatie vindt u op: HISWA TE WATER 2019


Afbeelding kan het volgende bevatten: lucht, oceaan, boot, buiten en water


28-07-2019

Wegverkeer kan weer over de A6, nu heeft scheepvaart last van storing Ketelbrug

De Ketelbrug tussen Emmeloord en Lelystad heeft te maken met een storing. Aan het begin van de middag wilde de brug niet meer naar beneden waardoor doorgaand verkeer over de A6 onmogelijk was. Inmiddels is de brug weer naar beneden, maar daar heeft scheepvaart nu last van.

De oorzaak van de storing is nog niet bekend. Mogelijk speelt de hitte een rol. Een monteur van Rijkswaterstaat heeft ter plaatse de brug handmatig naar beneden laten gaan. Zolang onbekend is waarom de brug niet meer automatisch omlaag wilde, blijft het brugdek op zijn plek. ,,We moeten voorkomen dat de brug weer in storing gaat’’, laat een woordvoerder van Rijkswaterstaat weten. Nu is de Ketelbrug dus gestremd voor scheepvaart met hoge masten. Normaal gesproken mogen die twee keer per uur, tot half negen 's avonds, de brug passeren

De storing kwam aan het begin van de middag. Wegverkeer in beide richtingen stond al snel muurvast op de A6. Mensen stapten uit hun auto, gingen op de vangrail zitten om in het hete zonnetje te wachten. Ook maakte een enkeling van de gelegenheid gebruik om de hond uit te laten. Rijkswaterstaat deelde aan weerskanten van de brug flesjes water uit aan wachtende weggebruikers.

Sommige automobilisten keerden hun auto om als spookrijder via opritten de A6 te verlaten. Rijkswaterstaat en politie hebben dat uiteindelijk begeleid. Door de storing bij de Ketelburg, liep ook het verkeer vast op alternatieve routes via Kampen. Tussen Ens en Kampen stond een file op de N50. Ook op de N307 tussen Kampen en Zwolle was het druk op de weg.

Wat te doen als de Ketelbrug een storing heeft? Deze gestrande weggebruiker ging even lekker bakken op het asfalt.
Bron:


27-07-2019

Stremming Van Starkenborghkanaal voorbij: brug licht beschadigd door botsing

Het scheepvaartverkeer kan weer door het Van Starkenborghkanaal in Groningen. De vaarweg was enkele uren gestremd, doordat een binnenvaartschip tegen de brug bij het Oosterhamriktracé was gebotst.

Ook de busbaan over de brug was enige tijd gestremd.

Geen gevaar

Uit een inspectie van Rijkswaterstaat en de gemeente Groningen blijkt dat de brug licht beschadigd is en dat er geen gevaar is voor het weg- en scheepvaartverkeer. De schade wordt op een later moment hersteld.

Schip zwaar beschadigd

Het binnenschip is inmiddels afgesleept naar de Oostersluis.

De aanvaring gebeurde donderdagnacht rond drie uur. Door de klap verschoven containers op het schip en raakte de stuurhut zwaar beschadigd.

Brug zou al vervangen worden

Over de oorzaak van de botsing is nog niets bekend.

De 'busbaanbrug' is één van de bruggen die de komende jaren vervangen worden op de hoofdvaarweg Lemmer – Delfzijl. Deze vaarweg is één van de belangrijkste van ons land en vormt het grootste deel van de nationale doorgaande vaarweg Rotterdam – Noord-Duitsland.

Rijkswaterstaat maakt deze hoofdvaarweg dieper en breder en acht bruggen, waaronder dus de busbaanbrug, worden vervangen. Zo is een toename van het scheepvaartverkeer mogelijk en is de weg vrij voor meer transport over water. 'Dit is goed voor de noordelijke economie, de filedruk en de reductie van de uitstoot van CO2', meldt Rijkswaterstaat.

De schade aan het schip wordt opgenomen (Foto: Martin Nuver/112 Groningen)

Bron:


16-07-2019

Bediening 40 Friese bruggen vanuit nieuwe circulaire centrale

LEEUWARDEN - Het team dat verantwoordelijk is voor de bouw van de nieuwe brugbedieningscentrale in Leeuwarden, is dinsdag van start gegaan met de overdracht van een symbolisch klompje door gedeputeerde Avine Fokkens van de provincie. De aanbesteding is gewonnen door Bouwgroep Dijkstra Draisma.

Aan de westkant van Leeuwarden bouwt de provincie een nieuwe centrale voor de bediening van circa 40 provinciale en gemeentelijke bruggen in Fryslân: het Swettehûs. Naast een werkplek voor ongeveer 20 brugbedienaars, doet het nieuwe gebouw en terrein straks dienst als uitvalsbasis voor provinciale medewerkers vaarwegbeheer, nautische zaken en de technische dienst voor onderhoud van bruggen en sluizen.

Gedeputeerde Avine Fokkens overhandigde symbolisch een brugwachtersklompje aan directeur Dijkstra van Bouwgroep Dijkstra Draisma. Met daarbij het verzoek het klompje een tweede leven te geven in het nieuwe gebouw, passend bij het circulaire gedachtegoed.

In het bouwteam werkt de provincie samen met de Bouwgroep, onderwijs- en kennisinstellingen om gezamenlijk een zo circulair mogelijk gebouw te realiseren.

Tijdelijke bediencentrale

Brug Dronryp, de Sudergoabrug in Workum en de Van Panhuysbrug in Tjerkwerd zijn onlangs al overgegaan op afstandsbediening vanuit de tijdelijke bediencentrale. Dat is het voormalige projectbureau Vrij-Baan en ook de locatie voor de nieuwbouw van het Swettehûs. Vanuit daar worden op dit moment tien bruggen op afstand bediend.

Begin volgend jaar gaat de bouw van start. Het Swettehûs is over twee jaar klaar voor gebruik.

Bron:


30-06-2019

Boten moeten door droogte langer wachten bij Sluis Engelen

ENGELEN - Vanwege de droogte voeren de rivieren de Aa en de Dommel geen water meer aan bij de Dieze in Den Bosch. Om het peil toch op niveau te houden, wordt nu geen water meer geloosd op de Maas. De stuw Crevecoeur is dicht evenals de nabijgelegen vistrap.

Als gevolg van onder meer deze maatregelen is ook de doorvaart in Sluis Engelen beperkter. Op dit moment lopen de wachttijden op tot maximaal twee uur. Maar als de droogte aanhoudt, kunnen de wachttijden verder oplopen. De sluis bij Engelen wordt vaak gebruikt door recreatieboten, maar ook de beroepsvaart maakt er nog wel gebruik van, onder meer de schepen die van en naar de containerterminal op de bedrijventerrein de Rietvelden moeten.

Vorig jaar werd vanwege de droogte het gebruik van de sluis door recreatievaart ook al fors beperkt omdat het waterpeil in de Dieze fors was gezakt. De wachttijden liepen uit tot drie uur.

Door minder te schutten, wordt minder water afgevoerd naar de Maas. En kan het waterschap ‘aan de achterkant’ proberen om een waterbuffer op te bouwen (Dieze en Drongelens kanaal).

Drukte in de sluis na het evenement Maritiem in Den Bosch.
Bron:


21-06-2019

Oud-Zeilend-Hout Evenement 2019 op 13 en 14 juli op het Paterswoldsemeer

Op zaterdag 13 en zondag 14 juli wordt voor de 13e keer het Oud-Zeilend-Hout Evenement zeilen georganiseerd. Het evenement staat in het teken van de oude houten wedstrijdzeilboten die door de eigenaren vertroeteld worden en jaarlijks weer op het evenement afkomen. Vaak zijn het zelfgerestaureerde boten waarvan sommige al 100 jaar oud zijn.

Ook dit jaar is het Oud-Zeilend-Hout Evenement te gast op het Paterswoldsemeer bij de Vereniging Watersport De Twee Provincieën (VWDTP ). “Op het terras van de VWDTP aan de Meerweg zijn de wedstrijden goed te volgen. De banen zijn zodanig dat de boten nooit te ver weg zijn. De start en de finish zullen vóór het clubhuis plaatsvinden. De starttoren, een monument, bewijst daarvoor weer zijn diensten,” aldus Maarten Keuning, webmaster van Oud-Zeilend-Hout.

Houten boten uit diverse klassen

De organisatie verwacht wederom diverse klassen. Keuning:”Natuurlijk zullen er weer vele Larken komen, dit bootontwerp is 100 jaar oud en de klassenorganisatie viert dat dit jaar door aan vele evenementen deel te nemen. Deze klasse, die zo’n 25 jaar geleden volledig verdwenen was, is door de inspanningen van onder andere Johan Klaver uit Leeuwarden weer tot een respectabele klasse uitgegroeid. Normaal gesproken komen ze bij onze evenementen met meer dan 10 boten aan de start.”

Een andere interessante boot uit het verleden is de 12m2 BM, de ‘kleine’ BM in de volksmond. Ook daarvan komen er steeds meer op het evenement af. De organisatie verwacht dit jaar een achttal boten uit deze klasse te mogen verwelkomen. Ook van een ander Bulthuis-ontwerp, de Bulthuisjol, verwacht ze een paar boten.

Van de oude olympische klassen komen er dit jaar ook weer Olympiajollen, de éénmansboot van de spelen in 1936, aan de start. Ook in de Flying Dutchman klasse, de olympische 2-mans zwaardboot van 1960 tot 1992 zal weer gestart worden.

Daarnaast hoopt men weer op Zuidlaardemeerjollen (ZM), Vrijbuiters, W-klasse, 7m10-klasse en Zomerweeldes.

Voor meer informatie: OUD ZEILEND HOUT


 


Realistisch

Bij u aan boord geven wij een markt- gerelateerd prijsadvies af en bespreken we de te voeren verkoopstrategie...
Lees verder...

Transparant

Beekhuis Yachtbrokers biedt een tweetal mogelijkheden ten aanzien van de te berekenen provisie. Beide op basis van 'No Cure No Pay'...
Lees verder...

Zekerheid

De koopsom, verdeeld over een aanbetaling en restbetaling, zal worden gestort op het bankrekeningnummer van de Stichting Beheer Derdengelden Hiswa Vereniging....
Lees verder...

Full-service

Geen verkoophaven, echter wèl volledige service voor uw jacht op de eigen ligplaats...
Lees verder...