Nieuws van Beekhuis Yachtbrokers

25-04-2019

De grootste In Water Boat Show van Duitsland van 24 tot en met 26 mei 2019

Welkom bij het HAMBURG ancora YACHTFESTIVAL

Meer jacht! Meer leven!

In het laatste weekend van mei 2019 begint de grootste In Water Boat Show van Duitsland weer. Voor de 10e verjaardag van het evenement in de vijf-sterren Ancora Marina, nodigen wij u uit met een nieuwe naam en een nieuw design te Neustadt in Holstein. Vier samen met ons drie dagen lang de watersport! Hier presenteren de exposanten talrijke motor- en zeiljachten boten in hun element, het water!

Bezoek uw droomjacht en ervaar een echte Yachting Lifestyle tijdens een proefvaart. In elegante pagode tenten rond de haven en in de moderne tentoonstellingsruimte van de Ancora Marina laten onze exposanten zien hoe je nog meer kunt genieten van de watersport: moderne boord elektronica van navigatiesysteem tot de satelliet-tv, veiligheidsinstallaties en -systemen, het perfectioneren van zwaar weer kleding, belangrijke diensten zoals Jachtverzekering en nog veel, veel meer.

Kortom, onze exposanten bieden alle uitrusting, accessoires en diensten die nodig zijn voor de watersport. En het beste van alles: veel producten kunnen ter plaatse worden getest en getest! Maak kennis met de experts voor watersportproducten en krijg advies in een passende sfeer.

Het HAMBURG ancora YACHTFESTIVAL biedt unieke mogelijkheden om vragen en producten van experts direct bij het object te beantwoorden - beter dan elke instructievideo. Het gevarieerde ondersteuningsprogramma voor nieuwkomers en terugkeerders, en natuurlijk de actieve watersporters, maken het HAMBURG Ancora YACHTFESTIVAL tot het unieke watersportevenement. Wees erbij!

Dagelijks geopend van 10.00 - 18.00 uur. De toegang is gratis!

Voor meer informatie: HAMBURG ANCORA YACHTFESTIVAL


22-04-2019

Overijssel omzeilt vaarverbod en gooit Reevediep bij Kampen open

Het Reevediep bij Kampen is vanaf donderdag in zijn geheel bevaarbaar. Dus ook de laatste 150 meter van de bypass in de monding in het Drontermeer, waar de Raad van State een vaarverbod heeft opgelegd. Negeert de provincie Overijssel hiermee een rechterlijke uitspraak?

Jaap Selles 17 apr. 2019

De bypass loopt door het leefgebied van de roerdomp en grote karekiet, twee beschermde vogels. Bij de aanleg van de hoogwatergeul is hiermee onvoldoende rekening gehouden. De Raad van State oordeelde dat hun natuurlijke habitat onvoldoende is beschermd tegen de 12.000 bootjes die jaarlijks in Het Reevediep worden verwacht. Vandaar het in 2015 opgelegde vaarverbod.

Schorsing

Sindsdien heeft Overijssel een nieuw plan gemaakt en zijn er drie rieteilanden geplant. Die moeten beide vogelsoorten beschermen tegen de pleziervaart - en dus het vaarverbod van tafel halen. Dit plan is goedgekeurd en vergund, waardoor het in de plaats komt van het oude plan op basis waarvan het vaarverbod is ingesteld, stelt Overijssel. Klopt, laat de Raad van State weten. ,,Door tegenstanders is niet om schorsing van het nieuwe bestemmingsplan gevraagd, waardoor het dus juridisch gezien is toegestaan om Het Reevediep volledig te bevaren", legt een woordvoerster uit.

Tegenstanders tekenden bij de Raad van State wel beroep aan tegen het nieuwe plan. De hoogste bestuursrechter moet nog oordelen of het extra moeras de roerdomp en grote karekiet inderdaad beschermt tegen pleziervaart. Een uitspraak wordt rond de zomer verwacht.

Eigen risico

,,Het volledig nu volledig laten bevaren van Het Reevediep is op eigen risico", aldus de RvS-woordvoerster. ,,Als de maatregelen onvoldoende zijn en opnieuw een vaarverbod wordt opgelegd, moet de vaarverbinding weer dicht. Al is dat wel iets anders dan het bouwen van een huis, dat je mogelijk moet afbreken...”

Dat Overijssel niet wil wachten heeft twee redenen. Het Reevediep is sinds een maand klaar. Daarnaast begint het vaarseizoen. Door de bypass ontstaat een veel kortere vaarroute van 6 kilometer tussen Kampen en Elburg. De verwachting is dat het meer (water)toeristen naar de regio lokt, die in beide steden geld gaan uitgeven.

‘Onfatsoenlijk’

Tegenstanders hebben één woord over voor de beslissing: onfatsoenlijk. Al erkennen Werkgroep Zwartendijk en Natuurvereniging IJsseldelta ook dat ze niet verwacht hadden dat het vaarverbod zou vervallen door het nieuwe bestemmingsplan. Zij overwegen de Raad van State te vragen om het nieuwe bestemmingsplan alsnog te schorsen, zodat er een nieuw vaarverbod komt, totdat er een uitspraak is over het nieuwe plan. Zo'n procedure kan weken duren. Tot die tijd wordt en blijft het mogelijk rechtstreeks te varen tussen de IJssel en het Drontermeer.

De sluis tussen IJssel en Het Reevediep wordt vanaf donderdag bemand. Dagelijks kunnen bootjes tussen 08.00 en 19.00 uur door de sluis. Tussen 12.00 en 12.30 uur heeft de brugwachter pauze. Op zon- en feestdagen is de sluis vanaf 09.00 uur in bedrijf.

Een maand geleden nam koning Willem-Alexander hoogwatergeul Het Reevediep bij Kampen in gebruik.

Monding van Het Reevediep in het Drontermeer.
Bron:


22-04-2019

Bunschoten wil geld voor aanpak waterplanten: "Eemmeer wordt zo een moeras"

Geschreven door: Lisanne Rutgers

BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - De gemeente Bunschoten wil geld van de provincie voor de aanpak van waterplanten in het Eemmeer. De planten zorgen al jaren voor overlast doordat ze in de schroef van boten terecht komen. Omdat het probleem steeds erger wordt vraagt de gemeente nu hulp van de provincie Utrecht.

In een brief vraagt de gemeente Bunschoten, samen met Amersfoort, Eemnes, Baarn en coöperatie Gastvrije Randmeren om 60.000 euro per jaar. Zelf leggen de gemeenten al jaren geld in voor de bestrijding van waterplanten, maar dat is niet meer genoeg. "Als dit zo doorgaat wordt het Eemmeer een moeras", vertelt wethouder Alice Kok - Van de Geest uit Bunschoten.

GEVAAR

De planten zorgen in de zomerperiode voor gevaarlijke situaties en door de goede waterkwaliteit worden het er steeds meer. Het fonteinkruid groeit tot net onder het wateroppervlak en komt zo in de schroef van boten terecht. "Zelfs de reddingsbrigade komt vast te zitten", vertelt Kok - Van de Geest.

Op dit moment blijft alleen de vaargeul voor vrachtschepen vrij van fonteinkruid. Die vaargeul is verdiept aangelegd. Omdat daar minder zonlicht op de bodem komt, groeien er geen waterplanten. Als recreatiebootjes om die reden van de vaargeul gebruik maken, kunnen er gevaarlijke situaties ontstaan.

VAREN

Doordat de overlast nu al jaren aanhoudt lijken toeristen en watersporters het Eemmeer vaker te ontwijken. "Vorig jaar waren er 10% minder mensen in de haven", vertelt de wethouder. "En watersportverenigingen kunnen vanaf juni geen wedstrijden meer organiseren."

Het gevolg is dat de botenbezitters minder geld kunnen verdienen. En dat is volgens de wethouder wel heel belangrijk. De Spakenburgse haven ligt namelijk vol met historische schepen die veel onderhoud nodig hebben. Dit wordt sinds kort steeds vaker verdiend met het aanbieden van rondvaarten. "Het is niet de bedoeling dat je dan na paar honderdmeter vast komt te zitten in de waterplanten", vertelt Kok - Van de Geest.

GELD

Om de waterplanten te maaien is geld nodig. De omliggende gemeenten leggen allemaal al bij. Bunschoten betaalt jaarlijks 25.000 euro en wil dat dit jaar, als de gemeenteraad daar toestemming voor geeft, zelfs verdubbelen.

Toch is dat niet voldoende voor de aanpak van het probleem. Er moet namelijk niet alleen vaker gemaaid worden, de gemeente wil ook onderzoek naar een structurele aanpak. Dat geld wil de gemeente graag ophalen bij de provincie.

WAKE-UP CALL

De brievenschrijvers vinden dat de provincie onvoldoende beseft dat Utrecht ook een kust heeft. "Utrecht staat erbij en kijkt ernaar", legt Kok - Van de Geest uit. "De brief is een wake-up call."

Volgens de Bunschotense wethouder is het een gemiste kans voor de provincie om niet te investeren in het Eemmeer. Ook wordt in de brief benadrukt dat Flevoland en Noord-Holland ook bijdragen voor de meren in die provincies.

Flevoland draagt jaarlijks 180.000 euro bij, Noord-Holland 100.000 en nu is het de vraag of Utrecht bereidt is om de gevraagde 60.000 euro te betalen.

Foto: RijkswaterstaatBron:


15-04-2019

Waalwijk wil jachthaven Scharloo kopen: bijzondere oplossing voor watersporters

WAALWIJK/WASPIK - Na een lange moeizame zoektocht is op de valreep toch een nieuwe plek gevonden voor de Waalwijkse watersporters. Voor zo’n 1,8 miljoen euro wil de gemeente een groot deel van de jachthaven Scharloo in Waspik overnemen. Met ongeveer tweehonderd ligplaatsen is er voldoende plek voor de Waalwijkse watersporters.

Als de gemeenteraad donderdag met het plan instemt, kunnen Watersportvereniging Waalwijk en De Zwaaikom begin volgend jaar naar Waspik verhuizen. De watersporters moeten de huidige jachthaven verlaten, omdat Waalwijk op deze locatie de nieuwe containerhaven wil aanleggen.

Een alternatieve plek bleek moeilijk te vinden. Een lange tijd is gewerkt aan plannen voor een nieuwe jachthaven aan de Bergsche Maas, bij het Stukske. Maar de aanwezigheid van elektriciteitskabels van Enexis gooide uiteindelijk roet in het eten. Het plan werd hierdoor onbetaalbaar.

De oplossing lijkt nu gevonden in Waspik. De eigenaren van de commerciële jachthaven Scharloo zijn bereid een groot deel van hun haventerrein aan de gemeente te verkopen. Ze willen wel verder gaan met de reparatie, onderhoud en verkoop van pleziervaarten, maar de haven zelf grotendeels van de hand doen.

,,Het gebruik van onze haven loopt terug”, aldus mede-eigenaar Harold van Laarhoven. ,,We hebben te maken met vergrijzing. Mensen die een ligplaats hebben worden ouder. Je ziet ze ook minder snel terugkomen.” Volgens hem staan ook de tarieven onder druk, omdat er relatief veel ‘goedkopere’ verenigingsjacht havens in de omgeving te vinden zijn.

,,De mensen met een ligplaats bij ons weten inmiddels wat er speelt”, stelt Van Laarhoven. Wat het voor hen precies betekent, kan hij nog niet zeggen. De plannen worden verder uitgewerkt als de deal met de gemeente rond is. Donderdag neemt de gemeenteraad daar een besluit over. Wethouder Ronald Bakker is optimistisch. ,,De politiek heeft aangedrongen op een goed alternatief voor de watersporters. De tijd begon te dringen, toen deze kans voorbij kwam. Ook de watersporters zijn positief over deze oplossing.”

Dat blijkt te kloppen. ,,Natuurlijk waren we het liefst in Waalwijk zelf gebleven”, stelt Tjeu de Meijer, voorzitter van Watersportvereniging Waalwijk. ,,Maar we zijn dolblij dat er nu een goed alternatief is gevonden.”

Als alles meezit, wordt de Waspikse haven in het voorjaar van 2020 in gebruik genomen door de watersportverenigingen, die hiervoor huur aan de gemeente gaan betalen.

De Waalwijkse watersporters moeten overigens al in september verkassen. Tot april volgend jaar kunnen ze tijdelijk bij andere jachthavens in de omgeving terecht.

De gemeenteraad besluit donderdag over nog een forse investering voor de Waalwijkse plannen voor de containerhaven. De gemeente wil ruim 1,7 miljoen euro uittrekken voor de aankoop van twee panden aan de Zomerdijk 2 (een woonhuis) en Industrieweg 91 (woning/bedrijfspand) die dicht bij de toekomstige haven liggen.

De gemeente Waalwijk wil jachthaven Scharloo voor 1,8 miljoen euro overnemen.

Bron:


15-04-2019

Staandemastroute door Groningen wordt lastiger

Na aankomst later dan 14 uur kan de tocht door Groningen niet voltooid worden. 

Vanaf 1 mei wordt de brugbediening in Groningen beperkt door de ombouw van de Ringweg in Groningen. Wie door de stad wil varen naar buiten moet voor 14 uur de eerste brug gepasseerd zijn. De stad Groningen met 15 te passeren bruggen is een knooppunt in de staandemastroute van Delfzijl naar het zuiden en omgekeerd.

De stad Groningen gaat gebukt onder de verbouwing van de Ringweg door de stad en dat leidt tot grote verkeersdrukte op diverse wegen in- en door het centrum. Indien daar ook nog veel oponthoud ontstaat door bruggen die bediend worden loopt het verkeer in Groningen helemaal vast. Via de Herewegbrug passeren op sommige uren wel 150 bussen van het openbaar vervoer de brug en als dan de brug voortdurend geopend moet worden voor de pleziervaart zal dat tot problemen leiden.

Vanaf de maand mei zal de brugbediening in Groningen aangepast worden. De bedieningstijden zijn dan op alle dagen van de week (ook zondag) van 9.30 uur tot 15.30 uur. Er is ook nog een bediening van 18 uur tot 19.30 uur, maar van buiten de stad komt men dan tijd tekort om de stad weer uit te varen. Dat betekent voor watersporters die de stad invaren en direct de stad weer willen verlaten dat de laatste aankomsttijd bij de eerste brug uiterlijk om 14 uur is. Indien u later aankomt zult u in de stad moeten overnachten. Overigens is dat geen straf want Groningen is een bruisende- en gezellige stad om een dagje of meer te vertoeven.


Bron:


13-03-2019

Stormachtig weer houdt KNRM volop bezig

11 maart 2019 IJmuiden

Het stormachtige weekend heeft bij de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM) geresulteerd in dertien alarmeringen. Het hele weekend voeren er reddingboten uit om mensen te helpen die in nood verkeerden.

Een zinkend binnenvaartschip op de Westerschelde, waarbij de reddingboten van Breskens en Westkapelle in actie kwamen, haalde het landelijke nieuws. Ook omdat één van de opvarenden van dat schip om het leven kwam.

De reddingboten van Lemmer en Urk konden herhaling voorkomen door zondagavond laat in stormweer een water makend binnenvaartschip op het IJsselmeer te hulp te schieten. Bij dit ongeval kon persoonlijk leed worden voorkomen. Uiteindelijk kon met een groot aantal pompen ook het schip van de ondergang worden gered.

Elders zette de KNRM reddingboten in voor hulp aan pleziervaart en surfers, onder andere in Marken, Ouddorp en Huizen. In Hoek van Holland tenslotte werd de vrijwillige reddingbootbemanning gevraagd buitengaats een zieke zeeman van boord te halen.Bron:


13-03-2019

Baggeren van de jachthaven Schiermonnikoog is begonnen

Schiermonnikoog - Baggerbedrijf J.P. Schilder uit Ursem (Noord-Holland) is maandag 4 maart begonnen met het baggeren van de jachthaven. De baggerwerkzaamheden worden uitgevoerd door middel van een cutterzuiger. De baggeraar stort het slib via een buisleiding in een baggerdepot ten noorden van de haven. De buis ligt op de oude veerdam en gaat langs de terp naar de stortlocatie. Naar verwachting is de baggeraar, afhankelijk van de weersomstandigheden begin april klaar met zijn werkzaamheden.

Voor de oeverzwaluwen die zich nu al een aantal jaren nestelen in een wand aan de noordzijde van het depot, wordt binnenkort een nieuwe klei/zandwand aangelegd. De vogels kunnen ook dit jaar en volgende jaren op hun “eigen stekje” broeden.


Bron:


16-02-2019

HISWA Amsterdam Boat Show 2019

De HISWA Amsterdam Boat Show is het grootste evenement van Nederland op het gebied van watersport, lifestyle en recreatie. Of je nu op zoek bent naar een nieuwe boot (tot ca. 10 meter), onderdelen of accessoires, meer informatie wilt over een bepaald onderwerp, de nieuwste ontwikkelingen, gadgets en innovaties wilt bewonderen, wilt leren zeilen, surfen, of suppen of het nieuwe watersportseizoen wil inluiden, de HISWA Amsterdam Boat Show is the place to be voor iedere (toekomstige) watersportliefhebber. De HISWA Amsterdam Boat Show vindt plaats van 6 t/m 10 maart 2019.

Voor meer informatie is hier de link naar de site: HISWA AMSTERDAM BOAT SHOW 2019


 


25-01-2019

BOOT Düsseldorf en Beekhuis Yachtbrokers

     

  


07-01-2019Boot Holland vaart voor de vloot uit. Jaar op jaar toont deze inspirerende beurs de nieuwste ontwikkelingen in de watersport. Boot Holland is hét moment om het nieuwe watersportseizoen in te luiden. De beurs biedt een bijzonder en allround kijkje onder de waterlijn. Het maakt Boot Holland ideaal om sfeer te proeven, trends te spotten en gelijkgestemden te treffen.

Start van het watersportseizoen

Begin het seizoen bruisend en bezoek Boot Holland! Geniet van de gemoedelijke sfeer, wissel van gedachten met collega-watersporters en doe alle inspiratie op die nodig is voor een geslaagd watersportseizoen. Zo biedt Boot Holland de inspiratie die watersporters zoeken aan het begin van het seizoen. Met boten, motoren, accessoires, diensten, verenigingen en nog heel veel meer.

Boot Holland is een allround beurs. In Leeuwarden exposeert alles van elektronica tot motoren, en van toerisme tot klassenorganisaties. Uiteraard vindt u bij Boot Holland veel boten, heel veel boten. Motor- en zeiljachten, van staal en polyester tot hout en composiet, in alle soorten en maten.

Staalbouw vervult een prominente rol op Boot Holland. Vrijwel alle gerenommeerde Nederlandse bouwers van stalen schepen met een lengte van 9 tot 17 meter zijn bij elkaar in één hal te vinden. Deze staan aan de motorbootsteiger en daaromheen. In deze categorie presenteren zich jaarlijks meer dan 40 schepen op de beurs.

Openingstijden

  • Vrijdag 8 februari 10.00 – 18.00 uur

  • Zaterdag 9 februari 10.00 – 18.00 uur

  • Zondag 10 februari 10.00 – 18.00 uur

  • Maandag 11 februari 13.00 – 21.00 uur

  • Dinsdag 12 februari 10.00 – 18.00 uur

  • Woensdag 13 februari 10.00 – 17.00 uur

Beekhuis Yachtbrokers op BOOT Holland

Voor het vijfde jaar op rij hebben wij een eigen stand op BOOT Holland. Ook dit jaar is het standnummer 2052.

Voor meer informatie: BOOT HOLLAND 2019Realistisch

Bij u aan boord geven wij een markt- gerelateerd prijsadvies af en bespreken we de te voeren verkoopstrategie...
Lees verder...

Transparant

Beekhuis Yachtbrokers biedt een tweetal mogelijkheden ten aanzien van de te berekenen provisie. Beide op basis van 'No Cure No Pay'...
Lees verder...

Zekerheid

De koopsom, verdeeld over een aanbetaling en restbetaling, zal worden gestort op het bankrekeningnummer van de Stichting Beheer Derdengelden Hiswa Vereniging....
Lees verder...

Full-service

Geen verkoophaven, echter wèl volledige service voor uw jacht op de eigen ligplaats...
Lees verder...