Salon Nautique Paris 2022

Van 3 tot en met 10 december staat de 61e editie van de Nautic gepland in Porte de Versailles. De ‘extreme adventurer’ Mike Horn opent de deuren van deze nieuwe editie van de Paris Boat Show op zaterdag 3 december om 10.00 uur. Dit jaar worden bijna 170.000 bezoekers verwacht die de 650 exposanten kunnen bezoeken. De Nautic staat dit jaar bol van nieuwe elementen, waar liefhebbers van varen en jachten hun hart kunnen ophalen.

De beurs krijgt een meer geconcentreerde opzet over negen dagen, met een voorproefavond die uitsluitend voor exposanten en hun gasten is gereserveerd. De slotavond op zaterdag 10 december wordt een feestelijke nautische avond die voor iedereen toegankelijk is.

Grenzen verleggen

“Wij zijn zeer verheugd dat Mike Horn ermee heeft ingestemd dit evenement te sponsoren. Deze grote avonturier, liefhebber van extreme sporten, polyglot en globetrotter, belichaamt een groot aantal van onze nautische waarden en weet, net als andere grote namen in hun tijd, hoe je innovatie en het verleggen van je grenzen kunt combineren”, vat Alain Pichavant, algemeen commissaris van Nautic, samen. Verspreid over twee hallen in de Porte de Versailles zullen de zeiljachten het opnemen tegen motorboten, boardsporten en uitrusting, maar ook tegen professionals uit de toeristische sector, de zwembad- en wellnesssector en nautische gebieden. De beurs nodigt de liefhebber, amateur of nieuwsgierige uit om alle attracties van de nautische knowhow te ontdekken. In de gangen van de beurs zullen ook tal van nieuwe producten te zien zijn, waaronder alternatieve energieoplossingen en producten die het milieu minder belasten.

Innovatiewedstrijd

Innovatie en nieuwe producten zullen dan ook overal op de beurs te zien zijn. “Het komt zelden voor dat exposanten op hun stand geen nieuw product presenteren met als gemeenschappelijk doel concreet deel te nemen aan de ecologische transitie. Dit getuigt van de levendigheid van de sector en het algemene bewustzijn van de milieuproblematiek”, analyseert de Franse Federatie van Nautische Industrieën (FIN). De bezoekers zullen ook worden uitgenodigd om de toekomstige winnaars van de innovatiewedstrijd te ontmoeten. Ongeveer vijftien finalisten van de meer dan zestig projectinzendingen zullen worden tentoongesteld in deze speciaal daarvoor bestemde ruimte. De grote finale vindt plaats op het nautische podium op zaterdag 10 december voor een jury van persoonlijkheden en deskundigen. Onder hen bevinden zich de directeur-generaal Maritieme Zaken, een schipper van de Macif en de directeur van VivaTech, die de deelnemers zullen kiezen. Een nieuwigheid die op Nautic wordt gepresenteerd is een virtual reality ruimte om een ervaring te beleven zonder nat te worden! “We experimenteren met een nieuwe aanpak, omdat we ervan overtuigd zijn dat virtual reality, zonder natuurlijk het plezier van de activiteit in het echt te vervangen, ons in de zeer nabije toekomst nieuwe ontwikkelingen kan brengen”, benadrukt FIN.

Ocean & Climate Platform

Nautic verwelkomt de tentoonstelling OCEAN, een opmerkelijke meeslepende ervaring Het behoud van het mariene milieu zal ook duidelijk tot uiting komen via een immersieduik binnen de tentoonstelling op het Ocean & Climate Platform van bijna 500 vierkante meter in Hal 1. De bezoeker wordt getrakteerd op een leuke, slimme, visuele en auditieve ervaring dankzij een 40 meter lang grafisch fresco en een koepel die een film in 360° projecteert.

En er is meer…

Op zondag 4 december, de 12e Nautic Paddle, zullen 1.000 deelnemers aan de grootste peddelrace ter wereld bij zonsopgang van start gaan! De organisatoren kondigen ook andere hoogtepunten aan, zoals bijvoorbeeld de uitreiking van de prijzen voor de Route du Rhum 2022 – Bestemming Guadeloupe op 10 december, evenementen rondom beroepen en conferenties op nautisch gebied en niet te vergeten het feestelijke aspect van de Nautische Avond op zaterdag 10 december, waarmee het evenement wordt afgesloten. “De Paris Nautic is altijd een bijzonder moment in het leven van de nautische sector. Het is een niet te missen nationaal evenement, maar ook een krachtig medium en een instrument om de knowhow van bedrijven te promoten. Het evenement van 2022 volgt vandaag de grote evenementen van na Covid op en houdt rekening met nieuwe eisen van exposanten en de verwachtingen van nieuwe generaties. Het moet zich voortaan aanpassen aan de nieuwe realiteit en zich ambitieuze doelen stellen voor de toekomst”, aldus FIN.

Kortingsactie

De tickets kosten € 14, maar voor de eerste 1.000 verkochte kaarten geldt een speciale aanbieding: een kaartje voor één persoon voor één dag, van 3 tot en met 10 december, voor de uitzonderlijke prijs van slechts 9 euro.

Kijk voor meer informatie op: SALON NAUTIQUE PARIS 2022

  • ± 3 minuten