Theo van Rijswijk

Vanaf mijn vijftiende levensjaar ben ik werkzaam geweest in de pleziervaart.

Ongeveer 10 jaar lang ben ik actief geweest in de wedstrijdzeilerij.

Mijn werkzaamheden begonnen bij jachthaven Gerrit Klinkhamer te Vinkeveen waar ik alle voorkomende karweitjes zoals schuren, lakken, polyesterverwerking, afleveringsklaar maken uitvoerde. Daarna bij Navy Holland, importeur van Franse en Engelse zeil- en motorboten (Jouet, Yachting France, Ocqueteau, Lanaverre, Fairline, Marine Construction(Rival). Hier kwamen eigenlijk bijna alle aspekten van pleziervaartuigen aan bod (afleveren, reparatie, refit, kontakten met fabrieken, HISWA shows, etc.).

Na het behalen van mijn HTS diploma Metaalkunde/Materiaalkunde werkte ik 7 jaar bij Materials Research Corporation (Technische voorlichting, Marketing en Management).

Na een zeilsabattical van een jaar en lang nadenken ging ik op 31 jarige leeftijd weer werken in de watersport. Zwaartepunt het inkopen, opknappen/repareren en verkopen van pleziervaartuigen.

16 jaar geleden werd mij door een makelaar en bemiddelaar gevraagd of ik geen aankoopkeuringen wilde gaan uitvoeren, in die tijd was het moeilijk om een aankoopkeurder te vinden. Vanaf die tijd werk ik nu "full time” volledig gespecialiseerd in de aankoopkeuringen van pleziervaartuigen. Schadebehandeling, bouwbegeleiding CE Certificiering etc. laat ik graag aan mijn collega's van de HQYS/NVEP groep over, dit is een ander specialisme.

Hier is de Link naar de site: YACHT EXPERTISE THEO VAN RIJSWIJKcategorie├źn:
Experts