Bediening bruggen en sluizen Veenvaart Coevorden door EMCO-groep Emmen

Elke dag een feestje Voor 7 jaar terug is de Veenvaart begonnen. Er werd een nieuw kanaal gegraven om een verbinding te realiseren tussen de provincies Drenthe en Groningen. In juni 2013 was het eindelijk zover, de eerste boten konden een rondje Drenthe - Groningen maken. Het werd een daverend succes want er passeerden dat jaar ruim 3500 plezierjachten de bruggen en sluizen van het nieuwe Koning Willem-Alexanderkanaal.

Het was voor de gemeente Emmen spannend, maar ook voor de EMCO-groep, want alles was nieuw en onbekend voor beide partijen. De EMCO-groep had de verantwoording gekregen voor de bediening van alle objecten, iets wat met argusogen werd bekeken door de provincie, want die duldde geen fouten en zeker geen klachten van de passanten. Nou, ik kan jullie verklappen dat het een vliegende start is geweest en dat de bediening tot op de dag van vandaag nog steeds alom wordt geprezen in Drenthe en omstreken. Er komen geregeld mailtjes van schippers binnen om hun tevredenheid te uiten en over de zeer vriendelijke en snelle bediening.

We hadden in het begin afgesproken dat wij ons als gastheer zouden gedragen tegenover de gasten die onze provincie binnen kwamen varen en dat staat nog steeds hoog in het vaandel bij de gemeente en provincie. Ik ben dan ook zeer trots op mijn collega’s van de EMCO-groep want dankzij hun inzet zijn we gekomen waar we wilden zijn met elkaar, namelijk dienstbaarheid en respect naar elkaar toe. Het is elke dag weer een feestje en een uitdaging om er iets moois van te maken met elkaar.

Namens mijn collega Luuk Pras en ondergetekende, heel veel dank daarvoor. Willem van der Ploeg Toezichthouder kunstwerken Gemeente Emmen Team BOR (beheer openbare ruimte)

Naar aanleiding van het ingezonden verhaal van Willem van der Ploeg wilde Gerrit-Jan Kloese (afdelingschef sinds mei dit jaar) ook nog graag iets kwijt over zijn afdeling:

De afdeling bestaat uit 17 medewerkers die met elkaar de sluizen van de Veenvaart van Nieuw-Dordrecht tot aan Ter Apel bedienen. Dit doen ze in de periode april tot oktober. Daarnaast verzorgen ze in Coevorden nog de doorgang van 6 bruggen. Deze worden in de wintermaanden op afroep nog bediend voor de beroepsvaart. Naast het bedienen van de sluizen en bruggen zorgen ze er ook voor dat het geheel er netjes bij ligt en staat ook informatievoorziening, gastvrijheid en behulpzaamheid hoog in het vaandel bij deze medewerkers. Dit wordt door de recreanten als bijzonder plezierig ervaren wat ook blijkt uit de complimenten die we daarvoor ontvangen. Gerrit-Jan spreekt over een ploeg van fijne medewerkers die ook nog eens iets voor elkaar over hebben en is dus ook trots op zijn ploeg.

Collega’s bedankt voor jullie inzet. Gerrit-Jan

De gemeente Emmen ontving de volgende berichten via haar vragen- en reactieformulier:

juli 2019

Wij zijn op 12 juni 2019 gestart met de Veenroute vanaf het Haren-Rutenbruckkanaal via de sluis tussen het ter Apelkanaal en Emmer-Compascuum kanaal. Deze route hebben we nooit eerder gevaren. Wat een leuke ervaring. Goede en vriendelijke bediening van de sluizen. Snelle oplossing bij probleem met walstroom. Mooie plaatsen en natuur. Een aanrader.

juni 2019

Verleden week de prachtige route door uw gemeente gevaren. Naast het bijzondere natuurschoon werden we zeer getroffen door de vriendelijkheid van het brug- en sluispersoneel. Geen mensen van 9 tot 17 maar gewoon even doorschutten tijdens de middagpauze. Vooral bij de Compascumersluis was het gewoon gezellig/vriendelijk/klantvriendelijk. Misschien wilt u onze reactie doorspelen aan het sluis-en brugpersoneel? M.vr.gr.

juni 2019

Wij willen graag een compliment geven aan de sluis/brugwachters. Wat hebben wij genoten van onze tocht en wat verliep alles soepel en erg vriendelijk. Toppie mensen bedankt.

Via de EMCO-mail:

Gaarne geef ik hierbij een groot compliment aan alle sluis en brugwachters van de Veenvaart. Heel aardig, behulpzaam, professioneel en, vooral ook erg efficiënt! Hulde!

Wij zijn 20 Juli door de sluis Jansen Verlaat gevaren. De bediening was Top.

We varen voor het eerst ‘rondje Drenthe’ en we genieten met volle teugen. Niet in de laatste plaats vanwege de fantastisch vriendelijke brug-en sluisbediening. Hierbij complimenten voor de vriendelijke mannen! Top!

U kunt helemaal niets voor mij doen.

Maar als pleziervaarder met een motorboot is het een genot om door Drenthe te varen. Wat een goede medewerkers heeft u in dienst. Niets dan lof !! Niets is te gek alles kan, alles op tijd!!

Nergens hoeven wachten. Waar vind je het dat je ergens ver voor een brug aanlegt voor de nacht en de brugwachter komt op de fiets vragen of alles naar wens is en hoe laat ik morgen denk te gaan varen. Anders bel dit nummer maar dan komt het goed.

En het kwam goed. Wat anders nu in Groningen , Bij jullie in Drenthe alles correct schoon en veel hulp. Hier alleen maar saggerijn. Ik lig nu in Ter Apel. Mos en plantjes groeien in de stijger en veel eendenstront op de steiger.

Bron:

  • ± 4 minuten