Boot Düsseldorf verplaatst naar april 2021

Boot Düsseldorf 2021 wordt gehouden van 17 tot 25 april. De originele data van 23 tot 31 januari konden niet worden gebruikt vanwege de aanhoudend hoge infectieaantallen in heel Europa. Messe Düsseldorf heeft de beurs daarom uitgesteld na nauw overleg met haar partners en exposanten.

Het vroegtijdig aankondigen van de nieuwe data geeft exposanten meer zekerheid. Niet alleen bij het plannen van hun beursdeelname, maar ook bij het vervoeren van hun boten en jachten.

Teveel beperkingen

Wolfram Diener, CEO van Messe Düsseldorf, is ervan overtuigd dat de nieuwe data voor Boot Düsseldorf een positief signaal afgeven aan de watersportindustrie. “Op dit moment kunnen we niet betrouwbaar inschatten of een beurs in januari 2021 realistisch is. Dit vanwege de huidige infectiecijfers, aanhoudende reisbeperkingen en bestaande wettelijke bepalingen die het momenteel niet toestaan ​​dat handelsbeurzen plaatsvinden.”

Goede verwachtingen voor het voorjaar

“In overleg met onze bootadviesraad en de verenigingen hebben we de nieuwe data in april met de nodige voorzichtigheid geselecteerd,” aldus Diener. “Verklaringen van talrijke experts hebben ons doen vermoeden dat het zeer waarschijnlijk is dat de situatie in het voorjaar van 2021 in bijna alle Europese landen zal kalmeren vanwege de huidige maatregelen. Met CARAVAN SALON in september 2020 hebben we al aangetoond dat beurzen ook in Corona-tijden met succes kunnen plaatsvinden. En dat we daarbij alle betrokken partijen de grootst mogelijke bescherming bieden. ”

Diener licht verder toe: “De exposanten kunnen zich nu concentreren op de nieuwe data en hun voorbereidingen voortzetten. We zullen ons vanaf nu concentreren om het best mogelijke en succesvolle platform voor de boot- en watersportsector voor te bereiden.”

Alle aanvragen voor Boot Düsseldorf 2021 blijven volgens de organisatie geldig. Bedrijven die zich willen aanmelden voor beursdeelname kunnen contact opnemen met het boot Project Team.

Meer informatie is te vinden op: BOOT DÜSSELDORF 2021

  • ± 1 minuut