Lange wachtlijsten voor ligplaatsen in jachthavens, boot populair door corona

HARDERWIJK - Er is een groot tekort aan ligplaatsen voor de pleziervaart in de Gelderse jachthavens. In vrijwel alle havens speelt het probleem en er ontstaan regelmatig flinke wachtlijsten. Dit laten meerdere havensmeester en havenverenigingen weten. "We kunnen dit wel een luxe-probleem noemen", zegt Erry Sardyn, havenmeester in Harderwijk.

"We zien dat er in de afgelopen anderhalf jaar een andere markt is ontstaan", zegt Duncan Prein, havenmeester in Giesbeek. Als ze dit ergens kunnen constateren dan is het wel in deze plaats aan de IJssel. Er is een grote haven en Watersportvereniging Giesbeek, waarvan de leden hun boot in deze haven hebben, is met zo'n 1300 leden de een na grootste watersportvereniging van Nederland.

Tekort gevolg van corona

"Het heeft allemaal met corona te maken", legt Prein uit. "Mensen hebben een hele tijd hun geld niet aan andere dingen uitgegeven omdat er niets mocht. Ook het vakantiegeld werd bijvoorbeeld niet aan een vakantie uitgegeven. Mensen zochten alternatieven en dat was bijvoorbeeld een boot. Er is een enorme toename van sloepen in de havens en veel mensen willen ook een ligplek."

Op zich is een wachtlijst in veel havens niet nieuw. Maar deze is er vaak wat meer aan het begin van het seizoen en wordt meestal redelijk snel opgelost. Op veel plekken is dat nu anders. "We hebben hier in Harderwijk in Jachthaven De Knar nu nog steeds 60 à 70 mensen op een wachtlijst staan", vertelt Erry Sardyn. "En dat terwijl we al bijna op het einde van het seizoen zitten. Eerder stonden er zelfs 100 op de wachtlijst. Dat is echt een enorme toename ten opzichte van andere jaren." Ook in Harderwijk bevestigen ze dat de botentoename absoluut met corona heeft te maken.

Ruimte creëren

In Giesbeek hebben ze de wachtlijst nu aan het einde van het seizoen redelijk weg weten te werken. Prein: "We kregen een enorme toeloop van leden bij de watersportvereniging, vervolgens nam ook de vraag naar ligplaatsen toe. Toen hebben we wel ingegrepen. We konden ruimte creëren en daarmee konden we het probleem ook grotendeels oplossen."

De nieuwkomers balen natuurlijk dat ze op een wachtlijst komen. Maar niet zelden zijn de ervaren bootbezitters die al jaren een ligplaats hebben ook niet heel blij met al deze nieuwkomers, maar niet zozeer omdat ze op ligplekken azen. Een van de leden van de vereniging in Giesbeek die hier jaren een ligplaats had, heeft zijn boot inmiddels verplaatst naar Friesland.

Nieuwkomers kunnen niet varen

Hij stoort zich behoorlijk aan een deel van de nieuwe bootbezitters: "Het is ongelofelijk wat je allemaal op het water ziet. Al die mensen die een boot hebben gekocht, maar totaal niet weten waar ze mee bezig zijn en ook de regels helemaal niet kennen. In Nederland kan dat allemaal maar, omdat je bij lage snelheid tot 15 meter geen vaarbewijs nodig hebt. Ik heb al een paar keer een havenmeester gezien die zelfs letterlijk op de boot moest komen bij mensen om te voorkomen dat het mis ging bij het aanleggen."

Dure noodoplossing

Veel van de nieuwe bootbezitters halen hun boot nu maar iedere keer noodgedwongen uit het water na een weekendje varen en zetten hem op de trailer. In Harderwijk zijn er zelfs bootbezitters die bereid zijn het hoge dagtarief van de passantenhaven voor een langere tijd te betalen. Ze zijn dan wel veel geld kwijt, maar hebben wel een oplossing.

Nu aan het einde van het seizoen nemen de havens niet echt grote maatregelen meer, maar bij de meeste verenigingen gaan ze wel inventariseren wie er volgend jaar weer terug wil komen en kijken ze naar een goeie en opgeschoonde lijst voor de ligplaatsen.

Bron:

  • ± 3 minuten