Leegloop dreigt in jachthavens Willemstad: ‘Het hele vaargebied is geamputeerd’

WILLEMSTAD - Er dreigt een leegloop van watersporters uit de jachthavens in Willemstad. Daarvoor waarschuwen watersportondernemers, de Moerdijkse wethouder Danny Dingemans en watersport- en recreatieonderneming Hiswa-Recron.

De gevreesde exodus hangt samen met de problemen rondom de Haringvlietbrug. Doordat de brug nog maar één keer per week open gaat voor recreatievaart (in plaats van de gebruikelijke 74 brugopeningen) worden de havens in Willemstad minder populair bij watersporters. ,,Het hele vaargebied is geamputeerd. Dit is een grote bedreiging voor de havens”, vindt Willeke Fiere, eigenaar van jachthaven De Batterij en exploitant van de Stadshaven Willemstad.

Fiere wijst erop dat het laatste kwartaal de periode is waarin de ligplaatshouders moeten aangeven of ze hun contract verlengen voor het komende jaar. De eerste opzeggingen heeft ze al binnen. ,,Ik kan me heel goed voorstellen dat ligplaatshouders goed nadenken. Als de situatie niet verandert en de brug tot 2023 slechts één keer per week open is, gaan mensen andere keuzes maken.”

Dagjesmensen

Paul-Michiel Koning van Tip Top Sailing, een bedrijf dat zeiljachten verhuurt vanuit Willemstad, onderstreept de woorden van Fiere. ,,De effecten van de sluiting van Haringvlietbrug worden merkbaar. Je merkt het aan de passanten, dagjesmensen die voor een of twee nachtjes in de haven liggen. De jaarcontracten vormen een belangrijk onderdeel van de inkomsten, de dagjesmensen heb je nodig om een beetje vet op de botten te krijgen. Nu al heb ik een kwart minder aanvragen.”

Afgelopen weekend maakte brancheonderneming Hiswa-Recron bekend dat er een WOB-verzoek is ingediend bij Rijkswaterstaat. Doel is om te onderzoeken of de Haringvlietbrug echt niet vaker open kan tot 2023, het jaar waarin de brug groot onderhoud krijgt en de problemen tot het verleden moeten behoren.

‘Logische vervolgstap’

De Moerdijkse wethouder Danny Dingemans geeft aan dat hij graag aanschuift bij overleg tussen de watersportondernemers en Rijkswaterstaat. Waar het wegverkeer op de Haringvlietbrug in eerste instantie prioriteit had voor de gemeente, vindt Dingemans ‘kijken of de brug vaker open kan een logische vervolgstap’. ,,Goed dat het WOB-verzoek is ingediend. Zo komt er hopelijk informatie los.”

De wethouder begrijpt de zorgen: ,,Het zou erg zonde voor onze watersportsector en infrastructuur zijn als er een ‘uitloop’ komt.”

De branche verwacht op 1 oktober van Rijkswaterstaat te horen hoe vaak de brug vanaf voorjaar 2022 open kan. Fiere: ,,Als dat zwaar tegengaat vallen, gaan we de barricades op. Een klant die je verliest, krijg je niet zomaar terug.”

Bron:

  • ± 2 minuten