Tollebekerbrug zeven weken dicht voor groot onderhoud

De Tollebekerbrug bij Tollebeek gaat is vanaf 11 januari zeven weken dicht voor groot onderhoud. De afsluiting duurt tot 1 maart.

Tijdens de werkzaamheden kan wegverkeer geen gebruik maken van de brug. Fietsers en voetgangers kunnen wel de oversteek over de Urkervaart maken. Scheepvaart kan slechts incidenteel doorgang krijgen, maar moet voor het grote gedeelte op een andere manier de polder in of uit.

De provincie heeft voor het verkeer omleidingsroutes ingesteld over de Urkerweg, Hannie Schaftweg en de Nagelerweg.

Nieuw besturingssysteem

De provincie bouwt bij de brug een nieuw besturings- en bediensysteem. Sinds 2014 worden alle bruggen en sluizen in de provincie vanuit Lelystad bediend. Maar doordat de bouwwerken uit verschillende jaren stammen, hebben ze allemaal een ander besturingssysteem. Dat wordt nu met elkaar recht getrokken.

Eerder dicht door schade na aanvaring

De brug over de Urkervaart was in november en december ook al vijf weken dicht voor reparaties. De brug raakte eerder in het najaar ernstig beschadigd, nadat er een schip tegenaan was gevaren. Beschadigde lagers en ankers werden vernieuwd en er werd een nieuwe asfaltlaag aangebracht op het brugdek. Deze reparaties konden niet wachten tot het grote onderhoud dat nu zal plaatsvinden.

Bron:

  • < 1 minuut